четвер, 6 березня 2014 р.

Ім’я Шевченка стукає в серцях...



Свою Україну любіть,
Любіть її… Во время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї господа моліть.

У історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо Великого сина нашого народу – Тараса Григоровича Шевченка. 200 років минуло від дня народження Митця, проте й нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово любові до народу, до рідної землі.
В рамках відзначення 200-річчя від дня народження Шевченка в Гасенківській сільській бібліотеці організована книжкова виставка «Є в Шевченка народження дата, дати ж смерті в Шевченка нема» та проведена літературна година «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».

Бібліотекар Гасенківської сільської бібліотеки Ляш Л.М. звернулась до учнів 7-9-го класів, маючи на меті залучити читачів до спадщини Великого Кобзаря, стимулювати бажання дізнатись про особистість і творчістю поета, відкрити для себе нові грані таланту українського генія, звернути увагу на актуальність його літературних творів.
Ведучі Балко Марина(учениця 9-го класу) та Посух Надія(учениця 8-го класу) запропонували своїм ровесникам пройти життєвими шляхами Тараса. Маруніч Ірина(учениця 7-го класу) читала поезію Тараса Шевченка «Мені тринадцятий минало», «Заповіт» та «І мертвим, і живим…».
Також була проведена літературна вікторина по творчості Т.Г.Шевченка, де взяли участь: Балко Марина(9 кл.), Посух Надія(8 кл.), Маруніч Ірина(7 кл.), Живогляд Олександр та Кадачиков Владислав(9 кл.), Ляш Сергій(студент ПДАА).
Про Кобзаря говорили й кажуть всі. Найвлучніше висловила свої почуття Ліна Костенко у вірші «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон…» (читала студентка ПУЕТ Ляш Тетяна.
 Людмила Ляш, бібліотекар Гасенківської сільської бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.