вівторок, 11 березня 2014 р.

Поки сонце в небі сяє, тебе не забудуть…




Кобзарю наш, почуй благання
І жить навчи нас так,як ти:
Щоб найсвятіші поривання
Аж до могили донести!
                      Олена Пчілка

В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить ім’я великого українського Кобзаря.
Цього року ми святкуємо 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Саме тому 2014 рік проголошено Роком Тараса Шевченка. Постать Великого Кобзаря є близькою для кожного українця. День народження Тараса Шевченка – консолідуюча дата, яка об’єднала всіх жителів України навколо ювілею.
В рамках відзначення ювілею Кобзаря в Гаркушинській сільській бібліотеці спільно зі школою, з учнями 9-10 класів,проведено усний журнал «Тарас Григорович Шевченко – великий син українського народу. Перша сторінка «Життя і творчість Тараса Григоровича Шевченка» була висвітлена завідуючою Гаркушинською сільською бібліотекою Мухар М.Т.  Тему другої сторінки «Поезія Т.Г.Шевченка» висвітлила присутнім вчитель української мови і літератури Кравченко Т.І.,  третя сторінка пройшла у формі  тест – вікторини «З якого твору?» Присутні впоралися з безліччю запитань,  показали ,як добре вони знають творчість великого поета. Цікавою була і година спілкування  проведена для учнів 6-7 класів «До тебе я, Тарасе, йду!». Цікаво пройшла і краєзнавча вікторина «Шевченко і Миргородщина»

У бібліотеці організована книжкова виставка «Є в Шевченка народження дата – дати смерті в Шевченка нема», яка складається з розділів «Величне і вічне слово Кобзаря», «Шевченкове ім’я оспіване у слові», «Різець і пензель про Тараса». Крім того, організовано, викладку літератури «Пророк, народжений Україною»,  на якій розміщено бібліо – інформація для дітей «Шануємо і свято бережемо пам’ять про тебе,Тарасе»  також розміщено матеріал  «Шевченко – онлайн», де подаються корисні Інтернет – ресурси, виставку творів письменників-лауреатів Шевченківської премії «У сяйві імені Тараса Шевченка». В систематичній картотеці статей виділено актуальну рубрику «200-річчя від дня народження Т.Ґ.Шевченка», матеріали якої використовуються для задоволення інформаційних запитів користувачів про життя і творчість Великого Кобзаря.
Марія Сухар, завідуюча Гаркушинською сільською бібліотекою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.