четвер, 27 березня 2014 р.

Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування




26 березня у  читальній залі центральної районної бібліотеки відбувся тренінг з електронного урядування, для працівників публічних бібліотек Миргородського району. Тренінг пройшов у рамках проекту «Публічні бібліотеки – мости до е- урядування ІІ раунд»,що реалізується у партнерстві АЦ «Бюро економічних та соціальних досліджень», Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.  І.П.Котляревського за підтримки програми «Бібліоміст» та Департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА. У тренінгу взяли участь керівник обласного контактного  центру Віталій Бугаєць, представник  Аналітичного центру Вадим Штефан ,керівник Інтернет – центру  ПОУНБ ім. І.П.Котляревського Надія Микитенко.

Мета даного проекту – підвищити рівень та забезпечити можливості використання електронних послуг мешканцями нашого району у повсякденному житті з використанням ресурсів сучасних бібліотек
            Під час тренінгу обговорили  напрямки співпраці з впровадження ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» також представили плани з впровадження проекту у 2014 році.
Тренер з е-урядування Надія Микитенко розповіла  учасникам про новітні електронні послуги органів влади, способи доступу до публічної інформації. «Особливо корисними електронні послуги є для жителів віддалених куточків та сіл, адже електронний доступ, електронні звернення роблять зайвими багато витрат часу та грошей», - розповіла Надія Микитенко.

            Віталій Бугаєць, керівник обласного контактного центру, розповів про переваги та можливості комунікації громадян з його структурою.


Учасники тренінгу отримали практичні навички з е- урядування. Під час роботи кожен з учасників самостійно відвідав сайти  Верховної Ради України,  Урядовий контактний центр, Полтавський контактний центр, здійснили пошук своєї земельної ділянки  на Публічній Кадастровій карті України, навчилися, як відкрити свою та допомогти користувачам  відкрити сторінку в Пенсійному фонді України, як користуватися Пенсійним калькулятором.

 Відвідали портал електронних послуг,  веб – портал з пошуку роботи «Труд», Всеукраїнський сервіс прийому платежів в Інтернеті та інші  корисні сайти, які допоможуть  у повсякденному  житті та в  кращому електронному сервісному обслуговуванні жителів нашої громади.

 Від імені учасників  тренінгу,  в.о . начальника відділу культури і архіву  Миргородської РДА  Інна Яремко,подякувала за цікавий та корисний  проект організаторів ,  запевнила ,що працівники бібліотек  з задоволенням будуть впроваджувати в практику  своєї роботи   набуті  знання.
Ніна Берякіна, директор Миргородської централізованої бібліотечної системи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.