вівторок, 25 березня 2014 р.

Названо кращих читачів Миргородщини




         Цьогорічний березень – особливий місяць у житті української культури, шанувальників книги та читання. Особливим він є і в житті бібліотек району.  В цьому місяці  у всіх бібліотечних закладах відбулися заходи до  святкування  200-річчя від  дня  народження видатного українського письменника Тараса Григоровича Шевченка. Попереду - Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
         А 21 березня  в районній бібліотеці для дітей відбувся ІІ (районний) етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України 2014 року». Це своєрідне вшанування книги – мудрого порадника, друга, який, не вміючи говорити, розповідає про незвичайні пригоди, подорожі, чудеса. Та головне - це знайомство з «найкращими читачами» 2014 року з   14   сільських та шкільних бібліотек Миргородщини.
         Протягом трьох годин  22 учасники,  Захарченко Марина із Дібрівки , Павлик Богдана із Зуївців, Марченко Владислав та Назаренко Альона з Кибинець, Щемур Ельвіра, Рева Владислав та Колодний Тарас із Петрівець, Гасенко Аліна з Ромодана, Тищицька Анастасія, Лавренко Ігор та  Олексієнко Дарина з Савинець, Пузій Карина та Качан Світлана  із Хомутця, Головянко Єлизавета з Шахворостівки, Олексієнко Антоніна та Катькало Катерина з Великої  Обухівки, Радченко Іван та Міщенко Яна з Великих  Сорочинець, Корпан Олег з Гаркушинець, Воскобійник Валерія з Попівки, Сухиня Катерина з Зубівки, Пестич Владислав з Комишні,  доводили, що читати – це круто, що в світі існує безліч цікавих книжок,  які неодмінно треба  прочитати в дитинстві. Серед дитячих уподобань - класика дитячої літератури, книги українських та зарубіжних авторів  різних жанрів. З великим захопленням діти популяризували свої улюблені книжки сучасних авторів:  «Мій друг Юрко Циркуль та інші» В. Бердта, «Русалонька із 7-в, або Прокляття роду Кулаківських» М. Павленко, «Праправнук барона Мюнхаузена» А. Григорука, «Геть з поля, хлопці» К. Тільмана, «Таємниця підземних дзвонів» Я. Гурича, « Тринадцята казка» Д. Сеттерфілд, «Коли ти поруч» С. Талан, «Стежини зраненого серця…» С. Лаврентьєва.

         Членам журі  Яремко І. Ф., в. о.  начальника відділу   культури і архіву Миргородської райдержадміністрації, Бер’якіна Н. О., директор Миргородської централізованої бібліотечної системи, Оврах В. Б., методист Миргородської центральної районної бібліотеки, ОмельченкоЛ. І., методист районного методичного кабінету відділу освіти Миргородської райдержадміністрації, Бруцька Л. М., методист районного методичного кабінету відділу освіти Миргородської райдержадміністрації, важко було визначити трьох найкращих конкурсантів. Кожен з учасників конкурсу показав глибокі знання з літератури під час живого спілкування з членами журі, в письмовому опитуванні, у вікторині «Життя і творчість Тараса Шевченка», в творчій грі «Літературний шедевр», старанно вів Щоденник читання (ведення його було обов’язковою умовою конкурсу). А ще членів журі цікавили творчі уподобання конкурсантів. Подарували хвилини насолоди всім присутнім юні поети  Павлик Богдана та Пестич Владислав; юні декламатори Захарченко Марина, Назаренко Альона, Корпан Олег, Колодний Тарас; юні художники Назаренко Альона, Сухиня Катерина, Гасенко Аліна, Тищицька Анастасія. Отож, оцінивши начитаність, вміння цікаво розповідати та робити висновки про прочитане, креативність, артистизм, ерудицію, активність кожного, члени журі назвали  переможців.
Ними стали: учениця 6 класу Дібрівської школи   Захарченко Марина, учень 7 класу Гаркушинської школи Корпан Олег та учень 8 класу Комишнянської школи Пестич Владислав.

 Ці діти візьмуть участь у наступному ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України 2014 року», який відбудеться 26 березня у м. Полтава.
         Побажаємо їм удачі на шляху до перемоги!

          Валентина Зінченко, заступник директора Миргородської
          централізованої бібліотечної системи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.