четвер, 27 березня 2014 р.

Названо найкращих читачів Полтавщини.





            26 березня найкращі читачі Миргородщини, переможці ІІ (районного) етапу конкурсу «Найкращий читач України - 2014», Корпан Олег  та Захарченко Марина побували на «ярмарку розумників» Полтавщини  - ІІІ (обласному) етапі конкурсу,  організованому  спеціалістами обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного.

 Наші діти разом з такими ж «найкращими читачами» майже з усіх районів Полтавської області та міст Полтава, Кременчук, Комсомольськ, Лубни, Миргород  у чесному змаганні боролися за найголовніший приз – поїздку до Львова на літературно - пригодницький фестиваль «Книгоманія»
            Шлях до перемоги був не з легких. На учасників чекали: конкурс читацьких щоденників, тестування в три етапи, презентація улюбленої книги. Та всі діти продемонстрували знання літератури, свою ерудицію, вміння чудово розповідати про книгу. А журі визначило трьох кращих серед учнів шостих, сьомих і восьмих класів. Саме серед семикласників переможцем став читач Гаркушинської сільської бібліотеки Корпан Олег. Після виступу в фіналі з розповіддю про книгу О. Іваненко «Тарасові шляхи» всі присутні в залі йому аплодували. А Олег отримав диплом переможця І ступеня­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ та путівку в місто Львів на щорічний літературно-пригодницький фестиваль «Книгоманія».

            Позаду хвилювання. Попереду - приємні очікування подорожі вулицями  старого  Львова, зустрічі з сучасними українськими письменниками, що пишуть для дітей, з відомими зірками сучасної естради на незабутніх дискотеках. А ще - море нових вражень, друзів, подарунків, спілкування.  І це все чекає на Олега в середині травня.
            Хочеться звернутися до всіх дітей Миргородщини – будьте активними, не ігноруйте літературні конкурси.  Більше читайте книжок, спілкуйтеся про прочитане з однолітками   і вірте в те, що мрії збуваються. Кожен, хто любить читати,  в  майбутньому може носити високе звання «Найкращий читач року».
Ми ще раз щиро вітаємо з перемогою нашого конкурсанта, його батьків та бібліотекаря Гаркушинської сільської бібліотеки, адже кожен з них вніс свою частинку в загальну перемогу.
Окрему подяку хочеться висловити виконуючому обов’язки голови Миргородської райдержадміністрації Миколі Григоренку та виконуючій обов’язки начальника відділу культури і архіву Інні Яремко  за розуміння, небайдужість та підтримку при підготовці і проведенні ІІ (районного) та ІІІ (обласного) етапу конкурсу «Найкращий читач України- 2014». Шановні дорослі, підтримуймо і надалі наших дітей. За ними - майбутнє.

          Валентина Зінченко – заступник директора Миргородської
          централізованої  бібліотечної системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.