четвер, 6 березня 2014 р.

ІДУ З ДИТИНСТВА ДО ТАРАСА






Кажуть старі люди, що живе на світі Перо Чарівне. З’являється воно раз на сто літ. Знаходить людину з серцем відкритим, думками чистими. Потрапляє до рук того, хто не знав з малку щастя-долі. Живе в душі того, хто працьовитий та  щирий. Кому  в серце потрапить те перо, той найщасливішим стає.
         Чи то правда, чи ні, але кажуть, що десь років з 200 тому пролітало Перо Чарівне над кручами Дніпровими.
         - Так це ж Моринці. Село пана Енгельгардта. А що то за хатина стара та убога? Солом’яна стріха потемніла, димар почорнів. Біля хати – яблуня з яблуками, а навколо яблуні – квітник. Біля дверей – стара гілляста верба з засохлим верховіттям,  а за вербою – клуня, а за клунею – сад,  а за садом – долина, а в долині тихий струмочок.
         Саме в цій хаті і народився 9 березня маленький Тарас.

 
Так розпочалося свято в бібліотеці для вихованців ДНЗ №11 «Теремок», що завітали до нас напередодні дня народження поета. Ще зовсім маленькі, вони чудово знали, хто такий Шевченко, що означають слова «Кобзар», «поет». Разом з маленьким Тарасиком діти мандрували  в пошуках залізних стовпів, їздили на возі з чумаками, вчили аз-буки… 

А на закінчення свята познайомились з картинами великого художника та виставкою малюнків юних художників Миргородщини «Я з трепетом читаю Кобзаря».


Зоя Єщенко, провідний бібліотекар
 районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.