понеділок, 2 вересня 2013 р.

Вода - джерело життя!

         





  Природа дала людині диво – живу воду. Без неї не виростуть рослини, не виживуть тварини, не зможе існувати людина, тож треба берегти це диво для себе, для майбутніх поколінь.
 Цього року питанню збереження водних ресурсів надано величезну роль, адже Генеральна Асамблея ООН оголосила 2013 рік Роком ООН з міжнародної водної співпраці (Резолюція A/RES/65/154) у грудні 2010 року.

Головним завданням Міжнародного року є збільшення рівня обізнаності щодо потенціалу співробітництва, а також проблем, що стоять перед водними ресурсами у зв’язку зі збільшенням попиту на нього. Мета  Міжнародного року  водної співпраці - привернути увагу громадськості до стану водних об’єктів і проблем, пов’язаних з їх відновленням і охороною. Це ще один привід замислитися про значення води в житті кожної людини, про проблеми нестачі питної води, необхідності збереження та раціонального використання водних ресурсів.
Адже, вода має вирішальне значення для сталого розвитку, зокрема, для цілісності навколишнього середовища, здоров’я, благополуччя, викорінення бідності і голоду.
В рамках відзначення Міжнародного року водної співпраці  в центральній районній бібліотеці  з читачами юнацького відділу була  проведена екологічна година «Вода – джерело життя». Метою цієї години було формувати систему наукових знань, поглядів, переконань, які закладають основи відповідального та дійового ставлення до навколишнього природного середовища, розкрити її багатогранну цінність. Пробудити особисту відповідальність за охорону природи, виховувати любов до рідного краю. Під час проведення заходу була запропонована пізнавальна гра – вікторина «Екологічні стежини» та  проведена екологічна подорож по сторінкам Інтернету «Дивовижне вічне коло є в цілющої води». Дитячі казки і легенди запевняють у існуванні живої води. Насправді життєдайні джерельні води, які мають лікувальні властивості, дійсно є. «Миргородська» - одна із них. В цьому переконалися учасники і вболівальники  брейн-рингу «Що ви знаєте про «королеву» мінеральних вод?» Гра складалася з 5-ти турів: «Історія Миргородської», «Коктейль мінералів», «Зцілення від усіх недуг», «Сьогодення «королеви» мінеральних вод», «Легенди і загадки про воду». Провідний бібліотекар Л.А. Ігольніцина запропонувала увазі присутніх  огляд літератури «Чудодійна  Миргородська». Також  для користувачів бібліотеки було підготовлено  інформаційне повідомлення «Шануймо воду, бо вона свята!».
 
    Тетяна Мостова, завідуюча відділом   обслуговування  центральної районної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.