неділю, 1 вересня 2013 р.

Я люблю Україну


                         Свято до ДНЯ  НЕЗАЛЕЖНОТІ УКРАЇНИ




         Нещодавно календар історії відрахував двадцять другу річницю незалежності України. Шлях становлення молодої української держави був нелегким.
Саме в день народження нашої незалежної держави у селі Дібрівка відбулося свято, присвячене цій знаменній даті.
         На вході до будинку культури був вивішений державний прапор України. Святковий настрій прибулим на захід створювали розміщені тут же вишиті жителями села рушники та  велика ваза з колосками пшениці з урожаю цього року.

         Саме свято тривало недовго, якихось півтори години, але всім присутнім на ньому воно подарувало чимало хвилин гарного настрою. Та й не дивно, адже окрім поданої цікавої інформації з історії незалежної держави, воно було насичене українськими піснями у виконанні фольклорного жіночого ансамблю, сучасними пісенними номерами  та танцями.


         Велике естетичне задоволення отримали люди від концерту, відзначаючи кожного виконавця бурхливими оплесками.
         Ведучими заходу були прекрасні знавці і любителі рідної української мови6 бібліотекар сільської бібліотеки Кузнєцова Валентина та бібліотекар шкільної бібліотеки Панченко Юлія, які розпочали свято незалежної  України такими чудовими поетичними рядками:
                   Тобі, найкращая перлина
                   Моїх розбуджених надій.
                   Тобі, що звешся Україна
                   У цей життєвий буревій.
                   Тобі, що постаті козачі
                   Для нас змальовуєш щодня,
                   Ми шлем привіт й бажаєм вдачі
                   У сяйві сонячного дня!
         Зі словами вітання з цим головним державним святом виступив перед жителями села сільський голова Олексій Володимирович Гришко.
         Великим успіхом у учасників свята користувався дитячий танцювальний ансамбль «Тонус» у складі: Зоріної Олени, Палочкіної Лілі, Овдієнко Аліни, Захарченко Марини, Білолапатнікової Ірини та Крикливої Наталі. Протягом свята ними були виконані танці: «Полька», «Кукушка», «Східний», «Танець з кульками».

    Бурхливими оплесками відзначили глядачі Панченко Олю, яка чудово виконала пісні: «Україна», «Одна калина» та «Я у тебе одна».
         Активну участь взяли всі присутні на святі у конкурсі  «Я люблю Україну». А пройшов він у декілька турів. Перший мав назву «Говори українською». Присутнім на святі було запропоновано запитання на російській мові, а відповідь потрібно було дати українською. Другий тур конкурсу мав назву «Вгадай мелодію». За музичним уривком необхідно було вгадати пісню і заспівати хоча б декілька рядків з неї. Третій тур називався «Ерудит». В ході нього присутнім на святі задавалися запитання, повязані з державними та народними символами України.
Слід зазначити, що у всіх турах конкурсу учасники заходу показали велику активність і гарну обізнаність. А тому кращі з них були відзначені подарунками.
Свято продовжив фольклорний жіночий ансамбль «Надвечіря» у складі: Титаренко Любові, Мачульської Надії, Борисенко Євдокії, Зірки Парасковії та Чупайди Надії. Всі учасниці цього колективу вже давно на заслуженому відпочинку, але їх обєднує любов до української пісні і на кожному святі вони радують глядачів, виконуючи чистими голосами народні пісні. Такі з них, як  «А у нас в селі», «Нема нічого в куми» та «Лісапет» у виконанні ансамблю подарували чимало радісних хвилин жителям села.
Яскравого забарвлення святу надало і гарне музичне оформлення, яке професійно здійснив Іван Криворучко. Він виконав на святі свої улюблені пісні: «Світку мій», «Червона рута», «Ніч яка місячна» та «Край».
Логічним завершенням свята стала пісня «Україна» у виконанні дитячого ансамблю «Тонус» та слова ведучих:
         Ми віримо в майбутнє твоє, Україно! –
         Говорять сьогодні дорослі й малі.
         Бо ти в нас найкраща, бо ти в нас – єдина,
Немає такої, як ти, на землі!
         Учасники свята щиро дякували аматорів сцени за цікавий тазмістовний захід. Хочеться особливо відзначити  Стасенко Зою, яка доклала немало зусиль і енергії, аби свято пройшло у святковій атмосфері та піднесеному  настрої.



    Кузнєцова Валентина бібліотекар Дібрівської сільської бібліотеки
                           

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.