понеділок, 16 вересня 2013 р.

Немає миру без винаходів, немає інновацій без ідей!


          

  Щорічно, в третю суботу  вересня в Україні відзначають День винахідника і раціоналізатора, відповідно до Указу Президента № 443/94 від 16 серпня 1994 року.    Україна має безсумнівні інноваційні досягнення світового рівня – літаки із сімейства «Ан», ядерні технології Адаменка, технологія стимулювання росту рослин в сільському господарстві Пономаренка, медичні винаходи – спосіб боротьби з раком Завірюхи і лікування судин людини неоперабельним методом Бурого.

           День винахідника і раціоналізатора об’єднує людей різних професій і спеціальностей, але всі вони обов’язково наділені рідкісним даром творчості, відчуттям нового, умінням розширити межі звичного, вийти за рамки стереотипу.
          Винахідник і раціоналізатор – не професія, а покликання. Це прагнення поліпшити те, що було створено колись, спроба зробити ще один крок на шляху розвитку технічного прогресу. Тому День винахідника і раціоналізатора вважають своїм днем науковці і викладачі, інженери і робітники, фахівці і студенти. На всіх етапах розвитку суспільства технічна творчість була джерелом прогресивних рішень, які підвищують конкурентоспроможність продукції, полегшують умови сучасного виробництва, роблять більш комфортним життя людини.
       З нагоди свята в центральній районній бібліотеці з користувачами була проведена інформаційна година «Найвидатніші відкриття та винаходи» на якій бібліотекарі розповіли про найвідоміших винахідників та їх винаходи, також відвідувачі ознайомилися з тематичним  переглядом літератури «Парад винаходів». Мета перегляду – підтримка українських винахідників, дослідників та науковців шляхом підвищення  авторитету людей творчої праці, розвиток контактів винахідників і споживачів науково-технічних розробок за допомогою Інтернету.

   Тож нехай не згасає прагнення людей до удосконалення, покращення, урізноманітнення життя, а винаходи раціоналізаторів роблять Україну багатою, успішною та конкурентоспроможною.

Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.