вівторок, 10 вересня 2013 р.

Міцний мир - запорука надійного майбутнього



 

 


21 вересня - Міжнародний День миру

       Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй постановила щорічно святкувати цей день 21 вересня як «день глобального припинення вогню й не насильства». У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Відмова від насильства і воєн - це не просто гучні слова, а необхідність для подальшого розвитку людства. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.
      Символом міжнародної солідарності всіх людей світу став Дзвін миру, як - символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства і солідарності народів.  В той же час - це заклик до дії в ім’я збереження миру та життя на Землі, збереження Людини і Культури. Перший Дзвін Миру був встановлений в штаб-квартирі
ООН в Нью-Йорку в 1954 р. Він відлитий з монет, пожертвуваних дітьми всіх континентів – це символ глобальної солідарності людей Землі. Напис на Дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі».
      День миру в Україні встановлений Указом Президента № 100 від 5 лютого 2002 року «Про День миру» і відзначається щорічно 21 вересня.  Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН та підтверджує відданість країни ідеалам миру.
        Наша держава протягом багатьох століть не раз відчувала, що таке війна. В багатьох українських родинах не дочекалися з війни рідних та близьких. Що таке смерть, розруха, голод, неймовірні людські страждання український народ пережив на собі. Тому до Міжнародного дня миру в нашій країні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна. Недаремно символом нашої держави став прапор, що має синьо-жовті кольори, які символізують мирне небо та достаток.
      В усьому світі символом миру вважається білий голуб. Це птах всеземної любові та миру. 
    
      Для нас, громадян України, мир — це повсякденна реальність. На наших вулицях спокійно, діти ходять в школу, дорослі працюють, ми маємо можливість безпечно відпочивати в будь-якому куточку нашої країни.  Та для дуже багатьох людей в сучасному світі це не більше, ніж казкова мрія. Вони живуть в атмосфері нестабільності і страху.
     У наш час проблема збереження миру на Землі  все ще не вирішена, тому виховання молоді у цьому напрямку є дуже важливим.   
    З нагоди Міжнародного Дня Миру в центральній районній бібліотеці пройшов день інформації «Нехай кує зозуля мир». Користувачі  дізналися про історію його виникнення, про людей, які внесли вклад  в збереження миру, також була  проведена  година миру «Щастя і мир на планеті потрібні всім!», на якій було обговорено важливі питання про те, що мир має надзвичайно важливе значення для всіх жителів планети Земля і людям необхідно докладати всіх зусиль для його встановлення, підтримки і захисту. Відвідувачі центральної районної бібліотеки познайомилися з книжковою виставкою   «Старий мир – загроза сталого майбутнього», метою якої було показати, що Україна відповідно до принципів ООН спрямовує свою зовнішню політику на зміцнення миру і безпеки у світі, дотримуючись принципів міжнародного права.  

Хай буде мир на всій землі!
Хай дім новий будується,
Хай сад новий росте в селі,
Нова зростає вулиця.

 
Працюймо  разом для безпечного, справедливого та заможного майбутнього для всіх. 
 Мирного неба й плодючої землі!

 
.
Тетяна Мостова – завідуюча відділом  обслуговування центральної районної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.