четвер, 19 вересня 2013 р.

НЕ ОБМІЛІЄ ПАМ’ЯТІ РІКА


 До 70-річчя визволення Миргородщини


         У ці вересневі дні жителі нашого краю святкують 70-річчя визволення Миргородщини від німецько-фашистських загарбників. З нагоди відзначення цієї знаменної дати в історії міста і району у фойє Миргородської центральної районної бібліотеки організовано відкритий перегляд літератури „Твій біль і мужність, край наш Миргородський”. Тут представлені видання, що висвітлюють  події далекого 1943 року.


         Спільно з районним будинком культури працівники відділу обслуговування ЦРБ 18 вересня 2013 р. провели вечір-зустріч „Не обміліє пам’яті ріка в серцях нащадків”. Захід проходив в теплій, хвилюючій атмосфері. В ньому взяли участь керівники району, представники громадськості, працівники культури, учні шкіл. Зі святом щиро привітали аудиторію заступник голови Миргородської райдержадміністрації Григоренко М.В. та голова районної ради Дудник Н.П.
         Зібрання вразили щемливі спогади про обпалену війною юність і бойових побратимів  ветерана Великої Вітчизняної війни, підполковника повітряно-десантних військ Івана Михайловича Бутенка. Велику зацікавленість викликали виступи військослужбовців місцевого гарнізону, які продовжують славні традиції дідів і нині оберігають мирний спокій рідної землі. Урочистості, емоційності вечору надали пісні воєнної пори у виконанні кращих вокалістів району. Увагу відвідувачів привернули виставки дитячих і юнацьких малюнків „Визволення радісні знамена” і композицій, виготовлених з природного матеріалу користувачами юнацького віку.





         Присутні вшанували память загиблих воїнів хвилиною мовчання. До меморіалу слави були покладені квіти.
         Вдячні миргородці ніколи не забудуть величний подвиг захисників і визволителів рідного краю, який завжди залишиться невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.

 Провідний бібліотекар відділу обслуговування
 Миргородської ЦРБ     Л.А. Ігольніцина

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.