четвер, 25 лютого 2021 р.

День окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

 


          

      26 лютого, в Україні вшановують сьому річницю окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. 

     Сім  років тому в Криму сталися події, які принесли біду й нещастя мешканцям усього півострова – влада Російської Федерації окупувала автономію у складі України. Такі дії вважаються початком російської агресії на території нашої держави.

     Анексія Криму Росією, яка була спрямована на насильницьке протиправне відторгнення Кримської автономії та Севастополя від України та їх приєднання до Російської Федерації на правах суб'єктів Російської Федерації, була здійснена протягом лютого-березня 2014 року і закріплена Законом України .

    В приміщенні Біликівської сільської бібліотеки для користувачів була підготовлена книжково ілюстративна виставка «Крим — це особливий край, омитий морем та зігрітий сонцем».

     Боротьба за повернення Криму ‒ це боротьба проти свавілля. Крим був украдений Росією в України силовим шляхом. Його анексія ‒ перший прецедент у історії Європи з часів Другої світової війни і Україна, об`єднавши всі зусилля, зможе повернути півострів, доведучи, що Крим – це Батьківщина українців і кримськотатарського народу, які по праву є господарями своєї землі.

                                    Наталія Ганженко.

         Практикантка Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.