пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

Небесній Сотні вдячні за свободу.

 



День Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

Із метою вшанування пам’яті громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України та завдяки яким було змінено хід історії нашої держави, встановлено День Героїв Небесної Сотні. Тому не випадково, саме сьогодні, жителі  Петрівцівської громади зібралися на лінійку – реквієм  «Вони боролись за нас». Працівники культури, бібліотеки, учні Петрівцівської гімназії, педагогічний колектив, інспектор  - Наталія  Костенко зібралися  біля Петрівцівської гімназії, адже саме тут розміщено меморіальні дошки загиблих Героїв  С.Г. Никоненка та  О.М. Тарасенка.



Пам’ять про подвиг Небесної Сотні вшановується під гаслом "Вдячні за свободу!". Зі словами вдячності Героям виступив директор Петрівцівської гімназії Василь Квітка та завуч з виховної роботи Любов Гаркавенко.



Цей день має жалобний характер, він покликаний вшановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу. Загиблі учасники Революції Гідності мають стати прикладом для наслідування через свою чітку громадянську позицію та готовність її виборювати. Тому про Героїв Небесної Сотні і розповідали учні Петрівцівської гімназії. 



Присутні на мітингу вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання. 


 Подвиг Героїв Небесної Сотні назавжди залишиться у наших серцях

Віталіна Кропивна, бібліотекар Петрівцівської сільської бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.