четвер, 18 лютого 2021 р.

До 150 - річчя від дня народження Лесі Українки.


 

    25 лютого 2021 року виповнюється 150 років з дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) - видатної української письменниці та громадського діяча, однієї з центральних постатей національної культури.

       Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу геніальна поетеса Леся Українка. Хоч і не з такої вже далекої минувшини, проте все одно наче крізь серпанок легендарності проступає до нас її образ, образ ніжний і чистий.

       Як писала поетеса, людина завжди може знайти в собі сили, з будь-якої прірви свого падіння піднятися на височінь людського духу – через страждання, через усвідомлення своєї  недосконалості, через самопізнання і добротворення. Пройшовши через це, вона стає мудрою, бо пізнає смисл свого буття.  

       А якщо й загине, то краплинка мудрості придбана у цій боротьбі, залишається людям.

 

 В Біликівській сільській бібліотеці було проведено бібліографічний огляд, присвячений Дню народження геніальної поетеси Лесі Українки. Здобуті навички в коледжі я  втілила в життя. Також для користувачів була організована книжкова виставка 

«Леся Українка провісниця світанків голубих».

       Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу людина, що її ім’я – Леся Українка. Її образ ніжний і чистий, майже ніколи – веселий, частіше – в задумі чи смутку, її поезія і її слово.

                                                       Наталія Ганженко.

                      Практикантка Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.