понеділок, 1 лютого 2021 р.

Герої Крут у пам’яті людській.

 

    

     У пам’яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів – 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців – 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами.

    У бою під Крутами полягли київські студенти й учні, що 1918-го року стали на захист незалежності своєї Вітчизни.

    Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, яку небезпідставно порівнюють зі всесвітньо відомим боєм, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії, Днем пам’яті героїв Крут.     

                          

     Біликівська сільська бібліотека спільно з працівниками культури провели для відвідувачів годину скорботи «Квіти у полі, там де Крути». Для відвідувачів оформлена фото виставка «Крути – болісна пам’ять і шана одвічна».

    Слава героям котрі полягли у нерівному бою під станцією Крути! Хоч бій під Крутами не мав визначального воєнного значення, але для українського народу він став символом героїзму і жертовності молодого покоління у боротьбі за незалежність України.

                                                                         Наталія Ганженко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.