четвер, 18 лютого 2021 р.

Герої які загинули за Україну, воїни небесної сотні.

 


Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі.

І за цю боротьбу, за нашу за вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них молоді, сильні. Ті, що лише починав жити. І сьогодні ми вшановуємо тих мужніх, незламних українців та їхніх побратимів інших національностей, чиї душі уже на небесах.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь,за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. 

 

Біликівська сільська бібліотека провела для своїх відвідувачів віче-реквієм « Живим уклін – загиблим слава». Для користувачів нашої бібліотеки на протязі місяця діє книжкова виставка – пам’ять «Майдан. Революція гідності».

 

  Будьмо ж гідними великої слави героїв України, які твердо вірили, діяли, знали: Українська нація народилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю. Українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя в її обороні. 

Слава Україні! 

                                                         Наталія Ганженко.

                       Практикантка Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.