середа, 24 лютого 2021 р.

Ти себе Українкою звала


 






Леся Українка

Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований в пам’яті кожного українця, і не тільки українця. Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад століття. Це незгасимий вогонь таланту справжнього, від Бога. Донька Прометея, як називали її люди, несла їм вогонь своїх поезій, цю іскру Божу за життя і несе зараз, устами нашими, її потомків.

 В Шахворостівській бібліотеці бібліотекар познайомила читачів з життєвим та творчим шляхом Лесі Українки, діти читали улюблені вірші, познайомилися з книжковими виставками та презентацією «Дивосвіт її пісень». Наприкінці заходу бібліотекар Наталія Шовкопляс  познайомила присутніх з виданнями творів видатної поетеси та матеріалами про її життя і творчість. Під час перегляду слайдів ористувачі дізналися про життя та цікаві факти з біографії талановитої та сильної духом поетеси, познайомилися з книжковою виставкою "Дивосвіт її пісень» та переглядом літератури «Лесю! Перед безсмертям зоряним твоїм ми низько голову схиляємо в пошані»






 Видатні митці ніколи не полишають нас.  З’єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, із їхніми пориваннями до волі й щастя, вони крокують великою землею безсмертя. І час підносить їх над нашими думами й турботами, обдаровуючи безмежною молодістю, і стають вони нашими сучасниками й ровесниками прийдешніх поколінь.

 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.