четвер, 29 серпня 2013 р.

Історія українських збройних сил



НОВИНКИ ЛІТЕРАТУРИ



Становлення сучасних Збройних Сил має свою передісторію, свої традиції, які передаються із покоління в покоління. З давніх - давен аж до новітніх часів.  З часу проголошення незалежності  України в 1991 році, зацікавлення національною військовою історією постійно зростає.  Нещодавно книжковий фонд районної бібліотеки поповнився книгами  з серії «Українська мілітарна історія».  



 Котляр, М.
Воєнне мистецтво Давньої Русі [Текст] /М.Ф.Котляр. – К.: Наш час, 2011. – 280с. – (сер. «Стратегікон)
Охоплює широке коло тем військової справи і воєнного мистецтва XII-XIII століття: склад і комплектування війська, стратегія і тактика, князі - полководці й воєводи, найманці, союзники і противники, бойові й похідні порядки давньоруського війська, а також стратегію оборони державних рубежів, фортифікації міст і замків, облогові й захисні знаряддя.   Як виглядало військо Богдана Хмельницького? Чим були озброєні вояки, як одягнені, що їли і де відпочивали? Чим гралися козацькі діти і які плаття носили дружини козаків?
      


     Липа, К.А.
Військо Богдана Хмельницького /Катерина Липа, Олекса Руденко. – К.: Наш час, 2011. – 63 с.
 Ця книга  дає наочні відповіді на всі ці питання. За фотографіями доробку учасників військово-історичного руху та музейних експонатів, книга має змогу уявити життя наших предків





Хома, І.Я.
Січові Стрільці. Створення, військово –політична діяльність та збройна боротьба  січових стрільців у 1917 1919рр. [Текст] / Іван Хома. – К.: Наш час, 2011. – 104 с.
 Книга знайомить з іншим військовим формуванням  яке було створене і діяло у складі українських армій за Центральної Ради, Гетьманату та Директорії в 1917-1919 рр.
На основі історіографічного матеріалу висвітлено створення, організацію командної вертикалі, структури та всі реорганізаційні процеси.
Через свої багатства й незахищеність, Україна, більше ніж будь-яка країна Європи, зазнавала спустошливих нападів і завоювань. Тому тема чужоземного поневолення й боротьби з ним стала досліджуючою в її історії.

Матеріал підготувала: зав. відділом обслуговування     Мостова Т..М.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.