суботу, 18 травня 2013 р.

ЧАРІВНИЙ СВІТ – БІБЛІОТЕКА


Відомий український письменник В.Чередниченко говорив: «Було і буде завжди вічне – дитина з книжкою в руках». Пройшов час, змінився світ, виникли нові технології, Інтернет і комп’ютер стрімко увійшли в наш побут, прискорюючи і без того шалений ритм життя. Але книга, як і багато років тому, упевнено займає своє чільне місце в нашому суспільстві, ділиться своїми знаннями, запрошуючи в чарівний і неповторний світ духовного багатства, моральної чистоти та неперевершених ідеалів.
З метою виховання любові до читання та поваги до книги, як джерела знань, у найменших жителів села – вихованців старшої групи дошкільного навчального закладу «Ластівка» у Великосорочинській сільській бібліотеці була проведена цікава екскурсія «Чарівний світ – бібліотека». Більшість дітей, учасників заходу, вперше побували у бібліотеці, тому з великою цікавістю та неприхованим захопленням слухали розповідь бібліотекаря про книжковий храм – бібліотеку, розглядали стелажі з дитячими книгами, знайомились з новими, гарно ілюстрованими виданнями.
Маленьких гостей бібліотеки було запрошено також до участі у вікторині  «У світі казки чарівної». Завдання перед дітьми були поставлені не зовсім прості, адже їм слід було за предметом визначити, з якої казки загубилася та чи інша річ. Проте діти не розгубилися і показали себе гарними знавцями казок. Швидко і впевнено вони відповідали, що рукавичка загубилася з відомої казки «Рукавичка», а горошина прикотилася з казки «Принцеса на горошині», пшеничний же колосок знайшов півник Голосисте Горлечко. Допомогли бібліотекарю успішно провести вікторину активісти сільської бібліотеки.
Вдалим доповненням заходу став вірш «Як добре вміти читати», який гарно і виразно продекламувала у недалекому минулому випускниця дошкільного навчального закладу «Ластівка», а нині учениця першого класу сільської школи Діденко Даша.
Перша зустрічі дітей з бібліотекою пройшла у дружній святковій атмосфері. І, хочеться вірити, що вона залишила гарний спомин у душах дошкільнят, а їх дружба з книгою та бібліотекою триватиме все життя, і з цих маленьких сорочинчан виростуть великі поціновувачі книги.
                   Бібліотека – море книг,
                   Бібліотека – храм науки.
                   Не обминайте наш поріг,
                   Беріть скарби нетлінні в руки.
Шановні жителі села та його гості, ласкаво запрошую вас до сільської бібліотеки щодня, крім неділі та понеділка,  з 8.00 до 17.00.
Валентина Дерев’янко - завідуюча
Великосорочинською сільською бібліотекою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.