суботу, 18 травня 2013 р.

РОДИНА, ЯК ЗІРКА ЄДИНА


Це свято встановлене в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН для того, щоб об’єднати родини всього світу і привернути увагу громадськості до багатьох проблем сім’ї.
Думаю це символічно, що свято відзначають саме навесні, коли все в природі проростає, розквітає. І земля – матінка плекає кожен росточок, кожну пелюсточку, як і сім’я плекає своїх дітей, щоб набирались вони сили, могутності, мужності.
Все найкраще, що є на землі, починається з сім’ї. Без неї, як без природи, людство обійтися не може. «З родини йде життя людини», - говорить народна мудрість.
Тут людина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ. У сім’ї вона навчається любові і добра, в сім’ї вона вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого роду.
Мамина ласка, татусева мужність, бабусина доброта, дідусева мудрість, тепло хатнього затишку в колі рідних на все життя залишають глибокий слід у душі та серці кожної людини. Завжди, якось по-особливому зворушливо, з великою теплотою згадується те родинне гніздо, з якого ви вийшли у світ широкий.
Безумовно, День родини - це зворушливе свято, тому що всі ми з дитинства і до своїх останніх днів несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своїх батьків, які все зрозуміють, пробачать, завжди пожаліють і будуть самовіддано любити незважаючи ні на що.

Родина, сім’я – це найдорожче для кожної людини. Працівники відділу обслуговування провели бесіду з відвідувачами на тему «Без сім’ї - немає щастя на землі» під час якої намагалися донести до користувачів те, що родина це не тільки рідні родичі, адже родина до родини – це народ.
Ми українці - народ, який складається з родин великих і малих, дружніх і працьовитих. Мамина пісня, батьківська хата, бабусина вишиванка, дідусева казка – все це наша родословна пам’ять, наші символи, наша історія.
Сім’я, родина і Батьківщина – це єдині поняття. Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, і все життя пов’язана із землею, де вона народилася, зросла… Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки з Батьківщиною.
Бережімо наші сім'ї та родини, адже буде жити сім’я – буде жити й процвітати Україна!

Тетяна Мостова - завідуюча відділом обслуговування
Миргородської центральної районної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.