вівторок, 28 травня 2013 р.

Пункт вільного доступу до Інтернету Миргородської ЦРБ





           
            У рамках проекту „Бібліоміст” в жовтні 2012 р. у Миргородській ЦРБ відкрито пункт вільного доступу до мережі Інтернет, діяльність якого стала невід'ємною частиною бібліотечного сервісу.
            Тут працює п'ять робочих станцій. Користувачі отримують практично необмежені можливості одержання необхідної інформації, зберігання її на електронні носії, друкування, сканування, ксерокопіювання. Вони також мають змогу надсилати і отримувати електронну пошту, переглядати фільми, слухати музику, грати в ігри.
            Бібліотекарями-консультантами постійно надаються індивідуальні і групові консультації, допомога в організації он-лайнового пошуку та навігації в мережі Інтернет, проводяться навчання основам комп'ютерної грамотності.
            За  5 місяців поточного року до пункту вільного доступу до Інтернету залучено 250 користувачів. Кількість візитів до компютерів становить 2215. В середньому щодня  нараховується 25 відвідувань. Найактивнішим контингентом користувачів є школярі, студенти, молодь. Великий інтерес Інтернет викликає і у дорослого населення, навіть у людей похилого віку. Пункт часто відвідують гості Миргорода.
            Тематика запитів відвідувачів найрізноманітніша: юридичні, економічні, земельні питання; освіта; оплата праці; пошук роботи; купівля товарів; організація поїздок; новини; спорт; погода та інше. Слід відзначити й високий попит на електронне спілкування та значне зацікавлення в соціальних мережах («В Контакті», «Однокласники»).
            Пункт вільного доступу до Інтернету став другом і помічником для учасників народного ансамблю сучасного танцю „Екзотика”, членів клубу цікавих зустрічей „Сучасник”, групи пенсіонерів, родичі яких проживають за межами області та за кордоном. Для них постійно проводяться інформаційна година „Світ танцю”, тренінги „Інтернет – твій друг”, „У сімейному колі”, віртуальні подорожі, перегляди Web-сайтів.
            З метою забезпечення повноти, оперативності, полегшення пошуку інформації та ефективності використання всесвітньої комп'ютерної мережі  розробляються веббібліографічні списки «Митці Миргородщини», «Літературні сайти»; інформаційний список «Життя on-line : подорож по сайтах Інтернету», «Поєднання  клавіш у Windows», проводилася мандрівка в Інтернет - просторі «Поринь у світ неймовірних вражень», що знайомить з новинками комп'ютерних ігор.
            Інформаційні ресурси Інтернету широко використовуються  при підготовці і проведенні масових заходів, засідань клубу за інтересами „Природолюб-краєзнавець”, який діє при юнацькому абонементі.
            Пункт вільного доступу до Інтернету існує ще не багато часу. Та у працівників Миргородської ЦРБ є немало планів, задумів щодо його використання у роботі бібліотеки для покращення обслуговування жителів нашої громади.


             Провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ  Л.А. Ігольніцина

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.