суботу, 18 травня 2013 р.

ХВИЛЯ МОЛОДИХ ЛІТЕРАТОРІВ



Літературна молодіжна хвиля” – під такою назвою протягом лютого і березня поточного року проходив обласний конкурс молодих літераторів, присвячений 95- річчю від дня народження Олеся Гончара. Конкурс проводився за ініціативи управління культури Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.Гончара. Активну участь в ньому взяли молоді користувачі бібліотек Миргородщини.У своїх творах юнаки й дівчата висвітлювали щиру любов до Батьківщини, гордість за свою країну, патріотичні погляди та переконання. Саме такі почуття пробуджує в їхніх душах творчість відомого майстра слова і надихає на написання власних віршів, оповідань, есе.
Конкурсні роботи подавалися до центральної районної бібліотеки, де здійснювався відбір кращих. До Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.Гончара роботи були надіслані у двох номінаціях : „поезія” – Тетяна Довгаленко, Маргарита Коваленко (Кибинська сільська бібліотека), Анастасії Савчук (Шахворостівська сільська бібліотека), Марії Сухини, Марини.Якименко (Миргородська ЦРБ) і „проза” – Анастасії Савчук (Шахворостівська сільська бібліотека), Катерини Челембієнко (Черкащанська сільська бібліотека).
До складу журі обласного конкурсу увійшли працівники обласних бібліотек, поети, публіцисти, літературознавці Полтавщини. 16 квітня 2013 р. підбито підсумки і оголошено імена переможців. Серед них - користувачка юнацького абонемента Миргородської центральної районної бібліотеки Марія Сухина, поезії якої визначені з поміж 95 творів, представлених на конкурс. Переможниця отримала диплом управління культури Полтавської обласної державної адміністрації і цінний подарунок.
Почесною грамотою, за організацію і проведення роботи по виявленню обдарованої молоді, спонукання її до створення різних жанрів художньої майстерності від управління культури Полтавської обласної державної адміністрації, нагороджено колектив Миргородської центральної районної бібліотеки. Ми, в свою чергу, вітаємо Марію Сухину з перемогою, бажаємо їй нових творчих злетів.
Висловлюємо глибоку подяку бібліотекарям сільських книгозбірень  за співпрацю, залучення користувачів юнацького віку до участі в конкурсі. Запрошуємо молодих людей до бібліотек  нашого району. Читайте книги, які допоможуть вам у творчому зростанні!

Людмила Ігольніцина - провідний бібліотекар
відділу обслуговування Миргородської
центральної районної бібліотеки


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.