середу, 22 травня 2013 р.

Виставка творчих робіт в дитячій бібліотеці





З паперовим мистецтвом пов’язано безліч легенд. Якщо вірити одній з них, то колись жив дуже бідний добрий майстер. Щодня він виготовляв з паперу різні фігурки й віддавав їх дітям. Одного разу майстер подарував свого паперового журавлика ченцеві. Мудрий чернець подякував йому та порадив не припиняти своєї роботи ні за яких обставин, бо мистецтво майстра зробить його багатим. Майстер послухав мудрого ченця. Незабаром почалася війна. Настали важкі часи. Люди, зневірившись, втратили надію на перемогу. Не розуміли вони і майстра, який не припиняв виготовляти фігурки. Розлютившись, вирішили спалити майстерню, однак, коли увійшли до неї, здивувалися розмаїтості й дивовижності фігурок. І запитали, чому він їх створює. А майстер відповів: «Я вірю, що вони дарують щастя». На очах у всіх майстер створив з паперового аркуша журавлика. І раптом птах здійняв крила і, вихопившись із рук, вилетів у вікно. Люди знову повірили в себе й змогли не лише здолати ворога, а й відбудувати зруйноване селище.
Щороку творчі роботи вихованців Центру естетичного виховання з гуртка «Орігамі», який очолює Валентина Олександрівна Півторак, дарують радість відвідувачам районної бібліотеки для дітей. Нещодавно в бібліотеці знову відкрилася виставка паперового мистецтва. Ми раді дати дітям додатковий стимул займатися в гуртку, популяризуючи їх творчість серед однолітків, заохотити інших до творчості. Паперові роботи Руслани Дахно, Наталії Ярути, Дениса Поліводи, Юлії Рибалко, Аліни Коваль, Анжели Северин, Вікторії Рокавець, Саші Майки, Ані Силкіної, Дмитра Статкевича та Максима Суліми вносять у світ книги частку прекрасного. Це їх різнокольорові квіти, барвисті букети, соковитий кавун, гордовиті лебеді, веселі сонечка, доброзичливі ангели привертають увагу маленьких і дорослих відвідувачів бібліотеки.
Виставка оформлена у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів районної бібліотеки для дітей. ЇЇ може відвідати кожен поціновувач паперового мистецтва Миргородщини щоденно, крім понеділка, з 9.00 до 18.00 години. При бажанні можна познайомитися з літературою по моделюванню з паперу та скористатися відповідними інтернет - ресурсами. Приходьте, дивіться, насолоджуйтесь, читайте - не пожалкуєте.

Валентина Зінченко - заступник директора
Миргородської централізованої бібліотечної системи


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.