пʼятницю, 24 травня 2013 р.

Миргородщино, мій рідний краю, моя вишнева сторона!..


Миргородщино, мій рідний краю, моя вишнева сторона!..

  Миргородщина – край пісень і легенд, край письменників і поетів, край мислителів і учених, благословенний край. Хто не знає цього дивовижного куточка на Полтавщині? Це мальовничі хутори і села, що розкинулися понад Пслом і Хоролом і ще багатьма річками, які здавна називають голубими сестрами людей. Ця земля , як і людина, має свою долю і свій особливий внутрішній світ. Славне минуле нашого рідного краю, прекрасні трудові традиції, безцінна спадщина талановитих земляків служать невичерпним джерелом мудрості і натхнення, до якого долучаються все нові і нові покоління  миргородців залишаючи в історії краю свій власний неповторний слід. Тому краєзнавча робота бібліотек Миргородщини стала фундаментом, який привернув до бібліотеки більше користувачів і згуртував навколо себе національно свідому громадкість.



 Бібліотечні працівники сприяють   усвідомленню  громадянами своєї відповідальності за збереження і примноження духовних скарбів.
Фонд краєзнавчого куточка центральної районної бібліотеки нараховує до 600 книг та  22  тематичних папок із місцевої та обласної періодичної  преси « Літопис сіл Миргородщини», «Сторінки історії Миргорода в фотографіях», інформдосьє «Миргород стародавній: легенди і бувальщини», «Літопис рідного краю», тематичних тек «Книги наших земляків», «Літературна сторінка Миргородщини» , «Вулиці мого міста», «Собори та церкви  Миргородщини».  Працівниками  центральної районної бібліотеки  було  створено власні інформаційні продукти, а саме: краєзнавчі есе « Літопис рідного краю», «Стежками рідного краю» (екскурс по пам’ятках природи), «Миргородські адреси видатних українців»,  «Миргородські кобзарі». Краєзнавчий фонд бібліотека формує протягом багатьох років, особлива увага приділяється формуванню фонду неопублікованих документів – це сімейні архіви, альбоми, спогади. Бібліотечні працівники Миргородщини популяризують краєзнавчі документи різними засобами бібліотечної роботи, серед яких добре відомі книжкові виставки. В районній бібліотеці для дітей діє книжкова виставка «Люблю тебе, мій рідний краю». У першому розділі «Полтавщина – рідний край!» представлені книги,  фотоальбоми, які розповідають про історичне минуле області та її сьогодення. Другий розділ має назву «Яка ж то Україна без Полтави, Яка ж вона без Полтавчан». Інформацію про видатних людей краю можна почерпнути саме з цього розділу. А у мальовничий край з різноманітною природою ми полинемо перегортаючи третій розділ виставки «Чом, чом, земле моя, ти так люба мені». Крім цього на книжковій виставці представлений рекомендаційний список літератури «Читай про рідний край»,який знайомить з найновішими краєзнавчими виданнями бібліотеки. А в читальному залі центральної районної бібліотеки  до уваги користувачів книжково-ілюстративна виставка «В моєму серці тільки ти, мій рідний Миргородський край». Інтер᾽єр виставки прикрашений фотографіями мальовничих куточків Миргородщини. Запрошую всіх, хто цікавиться історією та сьогоденням рідного краю відвідати  центральну районну бібліотеку та районну бібліотеку для дітей, які  щоденно (окрім понеділка)гостинно чекають на Вас !.

Ніна Бер᾽якіна, директор Миргородської 
централізованої бібліотечної системи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.