понеділок, 6 лютого 2017 р.

Серце , сповнене казок





Закінчилися веселі зимові свята. У Трудолюбівській школі першачків чекала захоплююча зустріч з героями Корнія Чуковського. Разом із сільським бібліотекарем Наталією Шовкопляс та своєю вчителькою  Наталією Шестаковою діти познайомилися з казками, відомими багатьом поколінням дітей. Вони разом з Айболитом мандрували до Лімпопо, святкували день народження Мухи – Цокотухи, прославляли «мило пашисте» та «рушничок чистий», співчували Федориному горю та вели цікавий діалог по телефону.




            Бібліотекар розповіла дітям, що справжнє ім’я поета Микола  Корнєйчуков. Свої дитячі роки він провів в Одесі, разом зі своєю мамою, яка була родом з Полтави.  Дітворі було цікаво дізнатися про історію створення деяких його казок.


            Із великим захопленням школярі відгадували загадки Чуковського, малювали ілюстрації до його творів, грали в казкове лото.
 Із   чарівної торбинки діставали предмети, та називали казку, з якої потрапила до них ця річ. З величезним задоволенням школярі переглянули мультфільми за творами казкаря. 



            Чуковський був упевнений, що мета будь-якого казкаря «виховувати в дитині людяність – цю дивну здатність перейматися чужими нещастями». Ми зробили крок  до досягнення цієї мети.

Наталія Шовкопляс, бібліотекар І категорії Шахворостівської сільської бібліотеки – філіалу,
Наталія Шестакова, класовод !-го класу Трудолюбівської ЗОШ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.