четвер, 23 лютого 2017 р.

ВІДКРИТТЯ ІНТЕРНЕТ – ЦЕНТРУ ПРИ ПОПІВСЬКІЙ СІЛЬСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ – ФІЛІАЛІ




Інформація – це найважливіший стратегічний ресурс розвитку суспільства. Якісне формування інформаційної інфраструктури району – запорука високого рівня розвитку його наукового, технологічного і культурного потенціалу, який неможливий без бібліотек.  Бо бібліотеки є суб’єктами державної інформаційної політики та учасниками формування національного інформаційного ресурсу і простору. Це добре розуміють керівники нашого району і тому, за їх сприянням, за підтримки голови Миргородської РДА Юрія Миколайовича Коваленка та голови районної ради Леоніда Миколайовича Яринича і відбулося відкриття Інтернет – центру, 21 лютого в Попівці , що  стало значною подією в житті бібліотеки та її користувачів . Адже віднині читачі отримали безкоштовний доступ до інформаційно – мережевих ресурсів Інтернету, а бібліотека стала основним місцем, де відвідувачі мають змогу користуватись Інтернетом. Зміниться і спосіб надання бібліотечних послуг, які сприяютимуть появі інноваційних підходів бібліотекаря до обслуговування користувачів. І слова, якими ведучі свята Катерина Шпак та Аліна Кравченко, розпочали свято, були присвячені саме своїй землі ,своєму рідному селу.  

  Розділити радість Попівчан приїхали голова Миргородської районної ради Леонід Миколайович Яринич та заступник голови Миргородської РДА Олександр Васильович Гуржій , вони звернулися до присутніх з словами  привітання та побажання створити одну велику дружню бібліотечно – інтернет родину.

 Завітала на свято і маленька користувачка бібліотеки Маринка Зінченко, яка подарувала всім пісню «Чарівниця – Попівчанка». 

 А Королева книги ,учениця 7-го класу Валерія Тригуб  ,


 запросила перерізати стрічку голову районної ради, заступника голови РДА та голову села .  і дійство розпочалося . 

 Інтернет ( в його ролі був учень 7 – го класу Попівської ЗОШ Павло Горбань) та його помічники – смайлики ( з цією роллю впоралися Валера Зінченко з 7-го класу та Артем Гнатик з 5-го класу) запросили до слова людину, без допомоги якої тяжко навіть уявити , що все це можливо.

 Отож до слова запросили господаря села , голову Попівської сільської ради Василя Івановича Ошеку. Василь Іванович, сказав, що бібліотека та і суспільство в цілому живе тоді, коли воно розвивається. І дуже приємно, що мрія його та і всього депутатського корпусу села здійснилася. Адже тепер, кожний має змогу скористатися послугами Інтернету, доступ до якого в бібліотеці буде безкоштовним. Запросив всіх жителів громади користуватися послугами сільської бібліотеки та тими можливостями ,які вона зможе надавати жителям нашої громади після відкриття Інтернет – центру. Він також наголосив, що лише завдяки співпраці, спільними зусиллями: влади, громади, бібліотеки можна було створити конкурентноспроможний заклад. 


 Чимало зусиль до створення такого закладу додали начальник відділу культури і архіву Миргородської РДА Наталія Василівна Халдай та директор Миргородської ЦБС Ніна Олександрівна Бер’якіна, тож і недивно, що вони були присутні серед почесних гостей і привітали бібліотеку з цією знаменною подією.


 А з яким задоволенням присутні прослухали вітання постійних користувачів бібліотеки Оксани Миколаєнко, у її виконанні прозвучала пісня «Лише у нас на Україні»


 та Ніни Баштової у її виконанні звучала пісня «Солдатику мій».  


 А  от  баба Яга,  яку так чудово зіграла учениця 7 –го класу Влада Нестеренко, закликала всіх присутніх ніколи не забувати про книгу.

 Тому , подарунок  від депутата районної ради, директора ТОВ «Батьківщина – Нива» Миколи Сергійовича Віташа, набір чудової сучасної української літератури для дорослих і дітей, був такий вчасний та доречний. А вручив його депутат Попівсткої сільської ради Іван Сергійович Демидко. 

 А якими щирими оплесками зустріли присутні братів Романа та Ростислава Гасенко, вони  привітали свою улюблену бібліотеку піснею «Ми козаки».


 На закінчення свята, всі користувачі – діти, привітали бібліотеку піснею «А ми любимо читати».


 Що ж, від сьогодні , для Попівської громади відкрилися нові можливості доступу до мережі Інтернет. Я запрошую всіх скористатися такими можливостями і постійно відвідувати нашу бібліотеку, двері якої завжди відкриті для вас!
Любов Демидко , завідувачка Попівською сільською бібліотекою – філіалом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.