середу, 15 лютого 2017 р.

Твої герої, Україно.




15 лютого 2017 року в Остапівській школі відбулася зустріч-вшанування воїнів-інтернаціоналістів на території інших держав. З Миргорода приїхали члени спілки ветеранів Афганістану : Кудінов Генадій, Янковий Віктор, Мірошниченко Василь разом з головою спілки – Квашею Миколою. Вони привезли документальний фільм «Афганські листи», який показали учням. Воїни-афганці подарували ручний гранатомет «Муха», як наочний посібник з військової справи, а також роздали дітям солодощі.


На зустріч були запрошені  і воїни-афганці с. Остапівка: Рахно Олександр, Лапенко  Віктор, Скорик Анатолій, а  також мати загиблого воїна-афганця  Василя Синящока – Ганна Яківна.


 Згадали і інших воїнів- учасників бойових дій на території інших держав,  це – Филонич Федір, Карбан Олексій,  Дирда Володимир, Калин Віктор. Присутні прослухали виступ бібліотекаря  Окружко Валентини та сільського голови  Кіпрача Олексія , а  учасниця художньої самодіяльності  Остапівського СБК  Хміль Тетяна  та учень 6 класу Сіверін Саша виконали пісні для гостей та учнів школи. 

Діти піднесли квіти воїнам-афганцям та матері загиблого героя. Після зустрічі у школі , ветерани-афганці  поклали квіти до меморіальної дошки та на могилі  Василя Синящока.
Цей патріотичний захід ще раз нагадав нам, що наші сини, як і нині, є взірцем геройства, прикладом для наслідування  для нинішніх поколінь.
Захід був підготовлений спільними зусиллями школи, сільської бібліотеки та сільського будинку культури.

  Віта Федоренко,   директор    Остапівського СБК     

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.