середу, 22 лютого 2017 р.

У нашій пам’яті вони назавжди залишились




                                                                     А український дух – ординцям не убити,
                                                                     Народ наш був і є – в нас європейська путь!
                                                                     Бринить життя струна; весна, і зійде жито,
                                                                     Й герої серед нас, бо в пам’яті живуть.
            Уже три роки Україна живе іншим життям, іншими цінностями тих подій, які розділили історію нашої країни на до і після. Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вибір на майдані. Найбільш жорстоке протистояння відбулося між «беркутівцями» і патріотами країни,  18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській де переважно від куль снайперів загинуло більше сотні повстанців. Своє життя  віддали найкращі  представники нації. Відтоді загиблих учасників акції протесту  стали називати Небесна Сотня. Небесна сотня це наш біль і наша гордість, це наші сльози  і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям  за щастя інших, за кращу долю своєї держави.
             Патріотичну годину « Гірко плаче Україна за своїми синами»  проведено в Біликівській сільській бібліотеці спільно з Біликівським будинком культури . Для широкого загалу  в бібліотеці була представлена  виставка фотоматеріалів «Борімося поборемо! Нам бог помагає».


 Присутні прослухали розповідь бібліотекаря  про події які відбувалися на Майдані. Відвідувачі переглянули відеофільм « Небесна Сотня Євромайдану – герої не вмирають». Під звуки мелодії «Пливе Кача» присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та запалили свічки. Завершилася година  прекрасним віршем «Пам’яті героїв», який прочитала для присутніх користувач бібліотеки Клименко Ольга. Вічна пам’ять героям Небесної Сотні.

   Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.