пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

Твоя планета Земля

 



Земля –наша годувальниця,наш спільний дім ,в якому створені умови,що

Дозволяють нам не тільки виживати,але й насолоджуватися життям у всій

Її красі і різноманітності.Вона віддає нам себе цілком і безперечно  дарує свою любов.Як любляча мати живить ,одягає ,виховує своїх дітей.

           Починаючи з 2010 –го року в наших календарях  на міжнародному рівні з’явився знаковий день-Всесвітній день Матері –Землі,який відзначається  22 квітня.У резолюції Генеральної Асамлеї ООН,яка була затверджена  з цього приводу в 2009 році відзначалося,що термін «Матінка –Земля»досить поширений в різних культурах і загальноприйнятий у більшості країн світу.Він відображає взаємозв’язок між нами і нашою планетою.Дата святкування цього всесвітнього дня так само вибрана не випадково.Спочатку за даними проекту в одній із розвинених країн світу,в США відзначався День дерев.У новій незалежній Україні ,починаючи з 1998 року ,в третю суботу ,квітня відзначається національне свято «День довкілля».

          З нагоди Всесвітноьго Дня Матері –Землі в Кибинській сільській бібліотеці оформлена книжкова виставка »Аншлаг на грядці та в саду». Після закінчення карантину відвідувачі матимуть змогу ознайомитися з літературою ,яка підкаже як і коли висадити саджанці та посіяти насіння квітів та овочевих культур та як доглядати за насадженнями.

Надія Глушко, бібліотекар Кибинської сільської бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.