понеділок, 19 квітня 2021 р.

Космос – дорога без кінця

 



Людей завжди манили далі ,

І вічно звали океани,

А космос жив і не спішив.

Він був казковим і страшним .

 

Безкраїй космос… За безліччю складних явищ, що відбуваються в ньому він невичерпний. Здавна він вабив до себе людину, яка намагалася розглядати його таємниці. Багатьма таємницями космос поступився перед людством.

Саме 12 квітня 1961 року вперше у світі спорядили людину в космос. Це був Юрій Олексійович Гагарін. Він з дитинства мріяв про небо, старанно навчався у школі. І ось збулася його мрія. 12 квітня 1961 року на космічному кораблі «Восток» він здійснив політ у космос і, пробувши 108 хвилин у космосі, благополучно повернувся на Землю. З польоту Юрія Гагаріна в космос розпочався новий етап в історії нашої планети – ера завоювання людиною навколосонячного простору

В Хомутецькій сільській бібліотеці  влаштовано перегляд літератури « Космос – дорога без кінця» , де можна  ознайомитись з літературою, яка розповідає про космос, роботу космонавтів і космічних станцій.

А ще більше інформації про незвіданий космос, космонавтів та ще багато чого цікавого ви дізнаєтесь у нашій бібліотеці. Чекаємо всіх після завершення карантину!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.