пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

Бібліотекар з Дібрівки радить прочитати !

 


        Фонд Дібрівської сільської бібліотеки поповнився новою цікавою книгою полтавчанина   Віктора Сердюка  Стежками Флоренії, або Випадок на Ульчиній галявині”/ Віктор Сердюк. - Полтава: «Дивосвіт», 2020.-136с. 


Автор книги - Віктор Сердюк, за освітою юрист, фінансист, психолог. Крім того, він поет, прозаїк, член редколегії журналу для дітей та юнацтва «Діє-Слово», автор одинадцяти художніх книг, зокрема восьми – для дітей  та юнацтва, та лауреат чотирьох премій в області літератури, в тому числі однієї міжнародної.

Це захоплива фантастична подорож чарівною країною Флоренією, яка розташована у Полтавському дендропарку. Ця казка не лише розважальна, а й повчальна. Головний герой вчиться доброті, людяності, повазі до природи та її мешканців. Книжка адресована дітям молодшого шкільного віку, але буде цікавою і дорослим. Крім того, письменник відкрив невеличкі подробиці про сюжет і персонажів казки. Він говорить, що це книга про пригоди хлопчика, який не любив все живе – природу, тварин. Тож парубок втрапив у халепу, так як перетворився на маленького гнома. Сталося це саме в полтавському дендропарку на Ульчиній галявині. Так розпочалася ця історія, яка знайшла своє продовження на стежках чарівної країни «Флоренції», стежками якої маленького хлопчика Мишка повів Лісовий Полтавського дендропарку.

Письменник розповідав що, книга була написана ще у 2017 році, коли він на весні частенько бував у дендропарку, куди приходив за натхненням.  А ще цікаво, що художником ілюстрацій до книги став саме директор дендропарку Михайло Шлафер. Та загалом, у картинках до історії зробили поєднання вигадки і реальності. Адже автор разом з очільницею видавництва «Дивосвіт» Ганною Грибан, ходили галявинами і він показував, де відбувалося дійство і це все фіксували на фотокамеру. А потім Михайло Шлафер відтворював цих персонажів на фоні живої природи.

Це дитяча казка,  та я раджу її прочитати і дорослим, а ще приємніше її читати разом з мамою чи татом, бабусею чи дідусем. Книга принесе всім задоволення від читання. Отже, після карантину, чекаю  користувачів Дібрівської сільської бібліотеки, адже читання – це справа сімейна!

Людмила Супруненко , бібліотекар Дібрівської сільської бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.