понеділок, 5 листопада 2018 р.

Поважаймо старість словом і ділом




"Люди поважного віку, схиляюсь в пошані до Вас,
За досвід, прожитії роки, які не спіткали ще нас.
Люди поважного віку - мудрості стигла пора,
Красивих спогадів без ліку, багаті добром Ваші серця."
         У такий непогожий осінній день  03 жовтня зібралися читачі в Попівській сільській бібліотеці на свято доброти "Поважаймо старість словом і ділом." Адже 01 жовтня весь світ відзначив Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана.
          Ми вшановуємо те покоління, яке вистраждало під чорним крилом голодоморів, яке вистояло в кривавому пеклі Другої світової війни. Руками, розумом, силою і вмінням ветеранів відбудовувалась країна, та й тепер ці люди не стоять осторонь, а в міру своїх сил і свого досвіду допомагають молодим творити майбутнє своєї держави. Не зачерствіли душі ветеранів від пережитих негараздів, не розгубили тепло своїх сердець на життєвих дорогах. Навпаки своєю душевною щедрістю вони є прикладом для молодих, завжди дадуть мудру пораду та навчать терпіння.
            Учні Попівської ЗОШ І-ІІІ ст. прийшли на свято з своїми матусями та бабусями і дарували їм хвилини радості та насолоди.

         Щирими оплесками присутні зустрічали найменшу учасницю заходу ученицю 2-го класу  Кириченко Настю, яка  дарувала їм вірш про Україну та співала пісеньку "Я дівчинка посмішка".(Музичний керівник - Андрющенко Олександр)

          А які оплески дарували: мама Таня своїй доньці Луц Ірі, мама Іра своєму синові Гришко Роману, бабуся Люба своєму онуку Мельніченко Богдану, бабуся Ліда своїй онуці Костенко Валерії, Віташ Валерії та Россі Ангеліні (учні 3-го класу) за такі чудові вірші та пісні:  "Добрий день, добрий день",  "Рушничок", "Україно моя". ( Музичний керівник - Мірніченко Олексій).
Бурхливими оплесками присутні зустріли Зінченко Маринку ученицю 5-го класу, яка  співала їм дві  пісні "Веснянка" і  "Ми разом".
Бібліотекар побажала всім міцного здоров'я на багато, багато років і звернулась з такими словами: "Ми дарували Вам хвилини радості  і хороший настрій. Та ми  бажаємо Вам, щоб у Вас не лише сьогодні, ай завжди був хороший настрій. Щоб кожен день додавав бадьорості, щоб сонячне проміння зігрівало серця, а наші слова подяки возвеличували."  Та запросила почесних гостей на чаювання.  





Найвеселішими та найжартівливішими були Подоляка Галина та Макієвська Поліна.
А наймудрішими і найповажнішими були дві Галини Крамаренко та Золотар.
У нашій державі люди похилого віку потребують і моральної, і матеріальної підтримки. Вони наші батьки й матері, дідусі ібабусі - заслуговують на те, щоб про них дбали щодня, а не лише в день похилого віку.

Любов Демидко, завідуюча Попівською сільською бібліотекою - філіалом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.