понеділок, 12 листопада 2018 р.

Українська мова – мова нашого народу!

     Яка прекрасна українська мова!  Виплекана колоссям, землею, виспівана птахами, звеличена письменниками. Мова…яка ти багатогранна, ніжна, чиста, як промінчики сонця, що яскравим сяйвом осипають землю добром, радістю, плодами… 
    9 листопада, в Україні відзначається День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України в 1997 році ,і відзначається щорічно на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

   До дня української писемності і мови у Біликівській сільський бібліотеці  пройшов літературний зорепад "О мово моя душа голосна України". Про історію свята, особливості його відзначення, про красу і багатогранність української мови учні прослухали розповідь бібліотекара. Ми сподіваємося, що після сьогоднішнього заходу в душах присутніх на ньому, залишилася не одна краплина любові до своєї мови та розуміння того, що мова - це скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. 
 

  З нагоди , у бібліотеці  оформлено книжково - ілюстративну виставку «Не говори про українську мову, говори українською мовою. Цього буде досить.». На виставці представлені підручники з української мови різних авторів, а також книги, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української мови.
     Доля нашої мови залежить і від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі, як воно житиме в ній (Олесь Гончар).
    Любімо нашу мову вона у нас найкраща!
 
                  Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.