вівторок, 13 листопада 2018 р.

Самостійна, незалежна і багата, і безмежна мова українська



  Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування. 9 листопада – День української писемності та мови. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено в 1997 році за ініціативою Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.  Тож саме цього дня в Єрківській сільській бібліотеці відбувся літературно – мистецький вечір «Кохані звуки, рідне слово - моя сердечна, українська мова»

 Кожна людина має досконало знати не лише свою історію, а й мову, починаючи з витоків писемності свого народу про що й розповіла бібліотекар Людмила Роменська. Цікаве повідомлення «Геніально про українську мову» підготувала Тамара Джунь,  яке зацікавило всіх присутніх. Актуально й сьогодні звучать для нас мовні заповіді церковного і громадського діяча, мовознавця Івана Огієнка з якими ознайомила Ганна Баришполець. Українська мова відрізняється від інших мов своєю мелодійністю. Таке враження, що мовою співали соловейки, залишивши нам у спадок, як приклад, як взірець витонченості і співучості. Підтвердженням цього стали вірші українських поетів, які читала бібліотекар та чарівні пісні у виконанні фольклорного ансамблю «Єрківчанка».
 А для всіх бажаючих у Єрківській сільській бібліотеці оформлена викладка літератури «Мова в побуті українського народу»


ознайомивши з якою читачі зможуть поглибити свої знання про мову, український фольклор та прочитати цікаві книги українською мовою. День української писемності та мови став святом, яке гуртує усіх нас – на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду.


 Людмила Роменська, бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки - філіалу                                                                                                        

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.