вівторок, 27 листопада 2018 р.

В пам'ять про страшний той тридцять третій

  
     В останню суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв голодоморів. Штучно організований і зумисне підтримуваний тоталітарним комуністичним режимом голод в Україні з метою придушення антирадянських настроїв та виступів проти колективізації на селі призвів до величезних втрат та відчутних наслідків для наступних поколінь. Учні та педагоги Попівської ЗОШ І-ІІІ ст., сільський голова Василь Ошека та попівчани вшанували пам'ять жертв цієї страшної трагедії українського народу біля пам'ятного Хреста жертвам голодомору.


Крім того, учителями школи було проведено історичні уроки Пам'яті і Свободи. Документальні фільми, факти, твори українських письменників та поетів вплелися у канву уроків-реквіємів  "Хронометр незабутнього", торкнулися душі кожного. Учні та педагоги школи вшанували хвилиною мовчання пам'ять про тих, хто став жертвою Голодоморів в Україні та долучилися до участі у Всеукраїнській акції "Засвіти свічку".
Також до цієї сумної дати в  приміщенні сільської бібліотеки була оформлена книжкова виставка "Згадуємо, пам'ятаємо,  не забуваємо..."
На виставці представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, художньо-документальні книги українських письменників.
Була проведена година скорботи "В пам'ять про страшний той тридцять третій", де бібліотекар ознайомила із причинами і наслідками жахливої трагедії, спогадами і свідченнями очевидців, хто у своїй пам'яті через все життя проніс ці страждання і біль.
А користувачі-діти взяли участь у виставці дитячих малюнків "Невиплакані сльози України" в рамках проекту Миргородської ЦБС "Бібліотеки Миргородщини презинтують..." Малюнки малювали  учні 5 класу:
Мельниченко Вікторія, 
Чаленко Максим,
Зінченко Аня.
Вшанування жертв голодомору - це воскресіння нашої пам'яті. Дорога у майбутнє пролягає через минуле. Тому голодомор в Україні назавжди залишиться як одна з найстрашніших сторінок нашої історії. Пам'ятаймо про це.

Любов Демидко, завідуюча Попівською сільською бібліотекою - філіалом.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.