вівторок, 25 лютого 2014 р.

НАВІКИ В СЕРЦІ МОЄМУ.



                                                    

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виведення радянських військ з Афганістану. Він був встановлений Указом Президента України в 2004 році. Воїни – інтернаціоналісти – це люди, життя яких є прикладом сили духу, любові до рідної землі, яскравим взірцем служіння народові. Незгасною є пам'ять про їхній героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку, готовність сплатити за нього найвищу ціну -  своє життя. «Навіки в серці моєму» під такою назвою пройшло засідання круглого столу при Великосорочинському сільському будинку культури,приурочене до дня вшанування учасників бойових дій на території  інших держав.
 Присутні на ньому воїни – інтернаціоналісти Міщенко С. М., Свірідов А. В., Тимошенко Ю. Ф., Музиря М. П.,Радченко О. М. згадали роки бойової звитяги, коли вони, будучи ще зовсім молодими, безвусими юнаками виконували свій інтернаціональний обов’язок в різних країнах нашої планети. Зокрема, Міщенко С. М. та Радченко О. М. захищали демократичні принципи свободи в Угорщині, за які не один з їхніх бойових побратимів поплатився своїм життям. Нелегкий шлях воїна – інтернаціоналіста пройшов  Свірідов А. В., виконуючи свій інтернаціональний обов’язок на території Ємену, Чехословаччини, а згодом і в страшному пеклі Афганістану. Цікавими спогадами про роки служби в Афганістані поділилися Тимошенко Ю. Ф., та Музиря М. П. І хоча всі вони воювали в різних місцях та спогади  про загиблих друзів, пережиті випробування, криваві бої,наче об’єднали їх в одну сім’ю. Присутні на зустрічі затамувавши подих слухали розповіді своїх односельців, задавали багато запитань, навіть не здогадуючись до цього часу, які важкі випробування  довелося їм пройти, зовсім молодими, недосвідченими  скласти екзамен життя на мужність, геройство і самовідданість. Для гостей круглого столу художній керівник будинку культури  Проценко В. О. виконав пісню на афганську тему «Ордена» , місцевий поет Гмиря С. прочитав цикл своїх віршів присвячений воїнам – інтернаціоналістам, а  присутні  в залі, разом з гостями виконали пісню «Есть только миг», ознайомилися з переглядом літератури  «Наші герої чужої війни». З заключним словом до присутніх звернулась секретар сільської ради Пазинич І. М., побажавши  всім воїнам – інтернаціоналістам міцного здоров’я, довгих років життя, підтримки з боку місцевої ради у вирішенні їх проблем.
             Колишні воїни – інтернаціоналісти і сьогодні в строю – мирною працею продовжують служити Батьківщині, передають свій досвід молодшому поколінню, виховують онуків. Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих. А всім , хто пройшов через горнила жорстоких воєн,бажаємо міцного здоров’я, сили духу, родинного щастя та благополуччя! Нехай над всіма нами буде мирне небо.
 На згадку про  зустріч всі присутні сфотографувалися. Згодом ці світлини поповнять фонди районного історико- краєзнавчого музею, в яких буде висвітлено бойовий шлях наших односельців, воїнів – інтернаціоналістів.

Валентина Дерев’янко, завідуюча Великосорочинською сільською  бібліотекою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.