середу, 19 лютого 2014 р.

СВЯТО МУЖНІХ І ВІДВАЖНИХ




до Дня захисника Вітчизни



День захисника Вітчизни –
Це мужності та героїзму свято.
І ми вклоняємося тим,
Хто літ тому багато,
І тим, хто нині з автоматом
Наш спокій береже і захищає.
Мене і маму, сестру і брата,
Й велику нашу всю родину
Рідну Україну.
                  Самійленко В.І.

Не має шляхетнішої місії, ніж захищати свій народ. У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов’язком кожного громадянина. Тож День захисника Вітчизни – це всенародне свято. Воно є символом непорушності зв’язку багатьох поколінь захисників Батьківщини та проявом поваги народу до них. У нього славні традиції, за ним стоїть сама історія, сповнена героїки подвигів, яскравих вчинків.
            23 лютого 1999 року Президент України  видав Указ «Про день захисника Вітчизни», у якому зазначено: «Враховуючи численні звернення громадянських організацій, ветеранів війни, та з метою сприяння патріотичному вихованню молоді постановляю установити в Україні свято – День захисника Вітчизни, яке відзначати щорічно 23 лютого». Свято, яке із Дня Радянської Армії перетворилося на всенародний день усіх чоловіків, чиє головне покликання – обороняти рідну землю, родину. Цього дня ми з вдячністю згадуємо і вітаємо тих, хто захищав національні інтереси та безпеку нашої держави, традиційно вшановуємо усі покоління, які показали приклади вірності і героїзму, захищаючи Вітчизну від часів Запорізької Січі до наших днів.
            Мужність і героїзм, доблесть і слава, відвага і честь – саме ті чесноти, на яких базується багатовікова історія нашої України. На долю воїнів - захисників усіх поколінь випало багато випробувань, однак вони завжди долали їх з гідністю. 
Захисники Вітчизни – це ті, хто в воєнні часи відстояв рідну землю від фашистської навали. Це ті сивочолі ветерани, чия юність співпала з нелюдськими випробуваннями, з горем, кров’ю, лихоліттям. Та вони вистояли і в післявоєнні роки відбудовували і розвивали країну.
            Славні традиції батьків і дідів сьогодні гідно продовжує нове покоління військовослужбовців, які стоять на захисті миру, праці, незалежності України.
День захисника Вітчизни – насамперед данина героїчним традиціям народу, вияв любові і пошани до тих, хто захищав Україну, відстоював незалежність. Віддаючи данину героїчним подвигам українського воїнства і народу, вклоняємося їх мужності та безмежній вірності своєму обов’язку. 
Саме тому у центральній  районній бібліотеці було проведено заходи, приурочені до цієї знаменної дати. Організовано відкритий перегляд літератури  «За нашу рідну Україну, що зберегли на всі віки – низький уклін і тричі «Слава!» Українські захисники.», 

 у матеріалах якої відтворено життя і діяльність видатних полководців Давньої Русі, відображено історію становлення державної військової символіки та українського війська, також на юнацькому абонементі центральної районної бібліотеки організовано тематичн – інформаційну  поличку «Тобі, країно, я на вірність присягаю».


  Проведено   годину мужності  «Будь готовим захищати Вітчизну». Цікавим було повідомлення і про сучасні Збройні Сили України. Завдяки пізнавальній вікторині на воєнну тематику, присутні згадали військові звання України.
В нашій пам’яті зберігаються усі подвиги багатьох поколінь українського народу, їх безмежна відданість і любов до рідної землі.
            Пам’ятаймо їхні подвиги, адже вони всі боролися за кращу долю України.

Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.