середу, 12 лютого 2014 р.

Любов – найпрекрасніше людське почуття




До Дня Святого Валентина



   Любов, як сонце, світу відкриває
   Безмежну велич людської краси
   І тому світ завжди благословляє
   І сонце, що встає, і серце, що кохає.
   В. Симоненко

          Любов – сонце людських почуттів, вона чудодійно змінює світ в наших очах, виявляє в нас усе найкраще, розкриває красу людської душі. Торкнімося своїми серцями цього дива, що змінює світ і нас у ньому, робить людей кращими, добрішими, благороднішими.
  Людина починається з любові. А любов виростає з дитинства, лагідного дотику маминих рук і ласкавого маминого слова, з тихої колискової і веселки в небі, з квітки вишні і яблуні під вікном, бо в квітці і в дереві так багато добра до людини, що раз торкнувшись цнотливої дитячої душі, воно впродовж цілого життя зоріє.
 14 лютого весь християнський світ відзначає День Святого Валентина - покровителя всіх закоханих. У Стародавньому Римі імператор Клавдій ІІ планував завоювання нових земель, і змушував чоловіків залишати свої родини і йти на війну. Крім того, він забороняв священикам вінчати закоханих. Але один із них все-таки наважився порушити цей наказ і таємно продовжував допомагати з'єднувати закохані серця. Його звали Валентином. Коли імператор дізнався про це, він засудив священнослужителя до страти. З тих пір закохані вважають цей день — Днем Святого Валентина. Це найромантичніше свято, коли всі признаються один одному в любові і дарують «валентинки» своїм коханим.
       Такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці немає ніде. Адже вони живуть на сторінках книжок, які ми із задоволенням читаємо, дізнаючись про їх неймовірні історії кохання.
       Завітав Святий Валентин і до читачів центральної районної бібліотеки.
Бібліотекарі відділу обслуговування підготували та провели свято кохання «Мелодії сердець, що б’ються в унісон»
      З перших хвилин дійств
а відвідувачі бібліотеки стали пригадували народні прислів’я та приказки, пісні про кохання та легенди і бувальщини пов’язані з Днем Святого Валентина. Читачі з захопленням приймали участь в багатьох пізнавальних та жартівливих конкурсах. Серед яких «Ти без мене – не ти, я без тебе – не я», суть якого полягала в об’єднанні імен в пари, відомих своєю любов’ю по всьому світу, ознайомили присутніх з історією свята, розповіли легенди про Св. Валентина, а також дали завдання: знайти правильні відповіді в мережі Інтернет на поставлені запитання про Валентинів день. Працівники бібліотеки дарували присутнім  корисні поради «Валентинки своїми руками», де рекомендували Інтернет – ресурси по виготовленню цілого параду святкових  валентинок , оригінальних і неповторних, виготовлених власноруч.
      Любі читачі!  Пропонуємо  в цей чудовий романтичний день Св. Валентина прочитати  книги та журнали на тему кохання. В різних періодичних виданнях нашої бібліотеки Ви зможете знайти цікаві сценарії до проведення цього свята, дізнатись про нові ідеї освідчень чи подарунків зроблені власноруч чи просто, почитати про невигадані  історії кохання.
   У книгах ви зможете заглибитись у світ вірних, щирих почуттів зі своїми улюбленими героями романів, в світ кохання, адже, воно вічне…
  Читайте! Це додасть Вам тільки позитивних емоцій! Вірте і Ваші мрії стануть дійсністю! Відкрийте своє серце і кохання неодмінно прийде й до Вас, а книга допоможе уникнути помилок і підкаже вірний вихід з будь-яких складних життєвих ситуацій. Запрошуємо не байдужих до центральної районної бібліотеки, двері якої гостинно відчинені для Вас щоденно (окрім понеділка) з 9.00 до 18.00

 А я бажаю усім закоханим зберегти свої почуття, а тим, хто ще не встиг - закохатись!  Кохайте і будьте коханими!
Тетяна Мостова, завідуюча відділом   обслуговування  центральної районної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.