пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

Все починається з дитинства





         Дитинство – чудова країна. Кожній людині доводиться в ній бувати лише один раз. Згодом стежинка до цієї країни заростає дорослими турботами та проблемами. І даремно шукати цю країну на карті - лише приємні спогади та мрії мають чарівну здатність повернути нас у Дитинство.

         Нещодавно ми, спеціалісти районної бібліотеки для дітей,  запропонували одній із своїх давніх  читачок Маргариті Олійник -  Локай зробити спробу повернутись у  Дитинство, яке було тісно пов’язане з нашою бібліотекою, книгою, читанням. У 1993 році її, чотирирічну дівчинку, мама привела до бібліотеки. Маргарита пройшла весь шлях читача  дитячої бібліотеки – від казки до дитячого детектива і до літературної класики. Не байдужою була до поезії. В шість років почала сама писати вірші.  З дитинства мала успіхи в літературній творчості. В 2007 році  в серії «Поети Миргородщини» вийшла збірочка її поезій «Я просто людина» - прекрасний поетичний співрозмовник для наших сучасників. Сьогодні Маргарита – наша колега, бібліотекар міської бібліотеки для дорослих, ведуча бібліотечної рубрики «Літературно-мистецької світлиці» міського телебачення.

         Як і двадцять років тому, Маргарита завітала до нашої бібліотеки з мамою Оленою Костянтинівною. Бібліотекарі представили їх гостям нашої бібліотеки (а це були учні  9 – б класу ЗОШ №5, класний керівник Іпатова Ірина Іванівна) як одну із родин, що тривалий час перебуває в дружній сім’ї читачів районної бібліотеки для дітей. Маргариту і Олену Костянтинівну Бог нагородив багатьма талантами, якими вони щедро діляться з усіма. Обоє пишуть вірші. Маргарита надала  змогу учасникам зустрічі помилуватися виставкою своїх фотографій та малюнків. Олена Костянтинівна пише музику на вірші та грає на гітарі. Обидві, мабуть, вдалися в дідуся і батька, Костянтина Федоровича Олійника, який теж пише зворушливі вірші. З теплотою згадали спеціалісти РБД Костянтина Федоровича, який, допоки вистачало фізичних сил, приходив до бібліотеки сам  за улюбленими «Подвигами». Зараз він теж  читає книжки з нашої бібліотеки, але вже ті, що передаємо йому через доньку та внучку. 

         Цю цікаву зустріч у дружньому колі спеціалісти районної бібліотеки для дітей приурочили Міжнародному року сім’ї і сподіваються, що не згасне родинне вогнище в колі нашої бібліотечної сім’ї. 

Валентина Зінченко, заступник директора Миргородської централізованої бібліотечної системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.