середу, 26 лютого 2014 р.

КОНКУРС ЮНИХ КНИГОЛЮБІВ




«Читання – найкраще навчання» - говорить народна мудрість. І дійсно, важко переоцінити значення книги в житті людини. На довгому шляху розвитку людського суспільства вона була важливим рушієм прогресу, науки , естетичного та морального розвитку людини. Ще 2 – 3 століття тому читати книги та бути власниками бібліотек могли лише заможні люди. З часом все змінилося і книга стала суспільним надбанням, доступною кожному, хто хоче бути освіченою, культурною  та духовно багатою особистістю. Жоден з сучасних винаходів такі як Інтернет чи мобільний телефон не в змозі замінити естетичної насолоди від читання якісної, гарно оформленої книги. А особливо велике значення читання книг для підростаючого покоління. Дитина, яка змалку дружить з книгою, вигідно відрізняється серед своїх однолітків: вона має більший словниковий запас, їй легше спілкуватися з друзями, знаходити вихід з складного становища, такі діти емоційно більш врівноважені.
З метою заохочення дітей до читання книг, усвідомлення того, що лише читаюча людина може бути дійсно розумною, успішною та досягнути своєї мети, щороку Великосорочинська сільська бібліотека спільно з шкільною бібліотекою Великосорочинської ЗОШ I –III ступенів  проводять конкурс «Найкращий читач року».

 До участі в конкурсі запрошуються учні 6 – 8 класів, які на протязі року активно читали книжки, хочуть поділиться своїми враженнями від прочитаного та порекомендувати  їх своїм друзям – книголюбам. Цьогорічний конкурс пройшов весело та цікаво, діти ділилися враженнями від прочитаних книг, розповідали про своїх улюблених літературних героїв. А на завершення зустрічі бібліотекар шкільної бібліотек Зуєнко Н. С. провела конкурс  на кращого знавця літературних авторів та героїв. Запитання не завжди були легкими та діти швидко і впевнено давали на них відповіді, показавши себе справжніми ерудитами.  Переможці конкурсу Радченко Іван, Міщенко Яна, Діденко Таня, Ващенко Аліна, Сенько Наташа, Дерев’янко Аня поїдуть на 2 етап районного конкурсу «Найкращий читач 2014 року» до Миргородської районної бібліотеки.

 Щиро бажаємо їм успіхів та більше нових і цікавих книг.

Валентина Дерев’янко, завідуюча Великосорочинською сільською бібліотекою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.