середа, 31 березня 2021 р.

Чарівний світ дитинства

 


Хочеться нагадати , що  Міжнародний день дитячої книги відзначається починаючи з 1967 року за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального рівня нових поколінь людства. Не випадково цей день припадає на 2 квітня, день народження датського письменника-казкаря Ганса Християна Андерсена.

В історії літератури мало знайдеться письменників, які би заслуговували на звання: «Великий казкар», «Добрий чарівник». У казках Андерсена добро і любов перемагають, але інколи його твори залишають легкий смуток і роздуми. Після читання хочеться помовчати, побути сам на сам зі своїми почуттями, а потім знову повернутися до книжки. Письменник спеціально нікого не повчає, нічого не проголошує, він просто веде нас по своїй казковій країні й спонукає думати і співпереживати.

 Тож запрошую всіх , після карантину,  у Шахворостівську сільську бібліотеку, де ви знайдете чимало цікавих казок письменника. «Король казок» чекає на Вас. 


В бібліотеці  також цікаво та красиво оформлена казкова карусель «Казка мудрістю багата» з ілюстраціями та малюнками , загадкове асорті «Якщо мудрий відгадай». А книги, представлені на виставці, допоможуть дати відповіді на всі запитання вікторини, що чекає вас після карантину.

Бібліотекар впевнена, що книга, залишатиметься хорошим другом для кожного, а читання даруватиме радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного.

 Наталія Шовкопляс, бібліотекар І категорії Шахворостівської сільської бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.