пʼятниця, 12 березня 2021 р.

Добровольці – літопис передової

 
    


З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України 17 січня 2017 року прийняла постанову «Про встановлення Дня українського добровольця». Відповідно до неї щороку 14 березня в нашій державі відзначають День українського добровольця.

До Дня українського добровольця в Єрківській сільській бібліотеці  проведено інформаційну годину «Я патріот і пишаюся цим», на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Бібліотекар розповіла  присутнім на заході про події Майдану, про Небесну Сотню, про патріотів, які у складі добровольчих батальйонів з Майдану пішли боронити й досі боронять рідну землю від ворога, про сьогоднішні події в нашій країні. На закінчення заходу відвідувачі  переглянули документальний фільм «Добровольці – літопис передової».

Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Маємо їх і ми, українці. Про те, як народжувалась нація, як виборювалась свобода та як формувалося нове українське суспільство, про нелегкі будні бійців АТО, волонтерів розповідає постійно діюча  виставка «В серцях несемо ми вдячність всім тим, хто землю боронить», особливо зацікавив користувачів збірник «Я – свідок».


14 березня – це день, який навіки закарбував героїзм українських лицарів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.