понеділок, 22 березня 2021 р.

Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово

 



 ПОЕЗІЯ - СЛОВО!..ПОЕЗІЯ - ПІСНЯ,

ПОЕЗІЯ - ВІЛЬНА ДУША.

ДЕ СЕРЦЕ РОЗКРИЛЕ –

ТАМ ДУМА ПРОВІСНА

У ВІРШАХ БЕЗСМЕРТЯ ЗВІЩА.

Д.ТЕРНІВСЬКИЙ 

Березень багатий на визначні події для книголюбів і всіх, хто щодня опановує мистецтво слова. Відсвяткували День письменника, час святкувати  День поезії – свято словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити невисловлюване. Щорічно 21 березня за ініціативою ЮНЕСКО святкують Всесвітній день поезії. Віддавна саме поезія найпершою реагувала на всі події, які змінювали хід історії і життя людини. Поезія – це музика душі. Вона входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення. Мистецтво поетичного слова допомагає формувати і збагачувати внутрішній світ людини, позитивно впливає на її свідомість та підсвідомість, розвиває інтелект, творчі здібності, естетичний смак.                                                                                  До Всесвiтнього дня поезii бібліотекар  Єрківської сільської бібліотеки разом з учасниками клубу дозвілля для жінок «Єрківчанка» підготували поетичний вернісаж «Мої улюблені поетичні рядки».  Тамара Джунь, Тетяна Роменська, Ганна Ступка прочитали вірші своїх улюблених поетів.               Розкрити безмежну силу поезiї допомогає книжкова виставка «Поезія – це завжди неповторність…». Представлена література знайомить відвідувачів книгозбірні з віршами Тараса Шевченка, Андрія Малишка, Павла Тичини, Лесі Українки, Ліни Костенко, Дмитра Луценка, Василя Стуса, Миколи Сингаївського, які вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів, тонкою, проникливою лірикою. 

Розділи виставки: «Поетичне слово, осяяне любов’ю до дітей» та «Краса довкілля і поетичне слово» приваблює юних читачів чудовими дитячими віршами та яскравим оформленням книжок.












Привертає увагу відвідувачів виставка – знайомство «Краса поетичного слова наших земляків». До уваги читачів поетичні збірки полтавських поетів про рідну землю, мову, родину. Особливо цікавлять користувачів поезії поетів Миргородщини: Наталії Харасайло, Антона Шевченка, Маргарити Олійник – Локай, Ірини Денисенко, Людмили Маркової, Лідії Віцені та Анатолія Сазанського.

 


































Поезія – це найпрекрасніше в людині, що єднає всіх задля утвердження

цього прекрасного в житті.

Любімо поезію, відчуваймо її гармонію,


дихаймо нею, аби змінювати світ на краще!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.