середа, 17 березня 2021 р.

"Поезіє, сонце моє оранжеве!"

 


 


Поезія – це завжди крок вперед
від суєти, буденної нудоти
у стан душі, окриленої в лет,
до неба слів, до вільної свободи.

О. Олехо

Поезія… Таке коротке і змістовне слово! Вона і втішить, і пригорне, і приголубить. Поетичне слово здатне проникати в таємниці людської душі, закликати людину мислити образами, допомагає спілкуванню, розширює кругозір. Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги. Вірші найвідоміших поетів світу окрилюють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права; бувають гостріші за меч та сильніші за будь-яку зброю або мелодійні та ніжні, як спів солов’я.

«Поетичне перевесло», під такою назвою в Шахворостівській бібліотеці організовано книжково – ілюстративну виставку . На виставці представлена творчість українських поетів від найдавніших часів і до сьогодення. Зокрема поетичні твори Івана Котляревського, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Максима Рильського, Андрія Малишка, Василя Симоненка, Дмитра Луценка, Ліни Костенко, Володимира Сосюри, Наталії Харасайло та багатьох інших.

Тож, всіх любителів поетичного слова, запрошуємо в ці дні поблукати стежками поезії у Шахворостівській  бібліотеці Миргородської міської громади, переглянути виставку та побути наодинці з думками творців цих чудових творів, відкрити для себе їх внутрішній світ та настрій.

Наталія Шовкопляс, бібілотекар І категорії Шахворостівської сільської бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.