неділя, 14 березня 2021 р.

ТА НЕ ОДНАКОВО МЕНІ

 


14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Це свято людей, які за покликом власного серця стали на захист рідної Батьківщини та боронять її від загарбників.
Таке явище як «феномен добровольця» з давніх-давен притаманне українському народу. Найвідомішим прикладом та проявом цієї національної риси є Запорізька Січ –воєнізована структура, що складалася з добровольчих батальйонів. Козаки століттями боронили Україну, захищаючи її від загарбників та ворогів.
Є приклад і в новітній історії України – це Революція Гідності та військові операції на сході України. В ті безрадісні дні звичайні українці, прості робочі, учні кинули свої справи, роботу, навчання та вийшли на головний майдан країни, щоб висловити свій протест проти антидержавної політики тодішнього керівництва країни.
Того ж 2014 року військкомати країни зафіксували рекордну явку добровольців. Люди приходили за покликом серця, не чекали на отримання повістки. І саме добровольці сприяли мобілізації сил в тилу, допомогли зібрати та озброїти армію.
Завдяки власній мужності, патріотизму, відданості національним інтересам, а також невичерпній любові до батьківщини українські добровольці стали гордістю свого народу.
    В Петрівцівській сільській бібліотеці до Дня українського добровольця організовано відкритий перегляд літератури "Наш захисник"та проведено патріотичну бесіду "Люди, що несуть державу у своїх душах" 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.