четвер, 28 травня 2020 р.

Бібліокреатив «Фантастичні книги і де їх шукати»




Термін  «фантастика» пішов від грецького слова «фантазія» (уява). Зараз цим словом характеризують особливий жанр в мистецтві, який порушує кордони реальності, описує неймовірні, уявні події так, як би вони мали місце в реальному житті.
В літературі фантастика включає в себе відразу декілька жанрів:


 - фентезі;
 - магічний реалізм;
 - наукова фантастика;
 - хоррор (жахи).
Першими прикладами фантастики можна рахувати народні казки, в яких постійно зустрічалися неймовірні події та створіння, а реальні герої наділювалися незвичними вміннями.
Сучасна фантастична література охоплює набагато більше казок, і автори створюють неймовірні сюжети та історії, часто виявляючись правими і пророкуючи події майбутнього.
            Здавалося, в кінці минулого століття наукова фантастика остаточно поступилася пальмою першості фентезі. Але сьогодні жанр переживає справжній ренесанс. Кінематограф, відеоігри, образотворче мистецтво — фантастика всюди. Книги також не залишаються осторонь
            Фанатам фантастики та тим, хто ніколи раніше не стикався з такою літературою, неодмінно вартує прочитати найкращі фантастичні книги
завітавши після карантину до Кибинської сільської бібліотеки та ознайомитися з бібліокреативом  «Фантастичні книги і де їх шукати».
Вашій увазі пропонується топ фантастичних книг, на які однозначно варто звернути увагу. Неординарні яскраві історії порушують межі реальності, руйнують рамки звичайного. Пориньте в цей новий світ — страхітливих машин і космічних апаратів, подорожей у часі й нереальних істот. Разючих створінь авторської думки: часто таких, що лякають, ще частіше — тих, що дарують надію на краще.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.