четвер, 28 травня 2020 р.

Руками створена краса





   До дня вишиванки в Кибинській сільській бібліотеці  функціонувала  народознавча виставка «Руками створена краса».

 На ній представлені роботи талановитих односельчан. Радує очірозмаїття візерунків та мистецька техніка їх вишивання роботи жительки села, пенсіонерки  Кумець Надії Опанасівни.
Нелегке життя випало на її долю. Довелося пережити і грізні роки війни, і голодні роки голодомору. Працювала на залізниці, техпрацівницею в школі, готувала обіди для сільських школярів. Але незмінною залишається її любов до вишивання, завжди знаходила  жінка вільну хвилину для улюбленої справи. А захоплюється майстриня вишивкою майже все життя, скільки себе й пам’ятає. З великим теплом і вдячністю згадує вона свою першу наставницю, вчительку трудового навчання, яка дала їй перші уроки рукоділля, допомогла вишити на полотні перший хрестик. А невдовзі  з’являлися на полотні народжені дитячою фантазією малюнки, які згодом оживали вишитими візерунками. З любов’ю оздоблені  Надією Опанасівною чоловічі та жіночі сорочки. Її золотими руками на білому полотні майстерно вишиті ікони Божої Матері та Ісуса Христа, Господня молитва, весільні рушники, серветки, доріжки, яскраві наволочки. І в кожну свою роботу Надія Опанасівна вкладала часточку своєї душі. Гості села та молоде покоління  часто відвідують вишивальницю. 

Вона гостинно зустрічає гостей. Я дякую долі ,що на своєму життєвому шляху  я зустріла цю мудру жінку. Неодноразово її роботи прикрашали масові заходи,які  відбувалися в сільській бібліотеці  та біля будинку культури. То ж хай здоровиться Вам, Надіє Опанасівно, щоб ще багато років радували Ви своїх односельчан розмаїттям  та вишуканою красою своїх робіт.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.