пʼятницю, 15 травня 2020 р.

День Європи - свято миру і єдності!


                                                                                                  
   Кожного року  у травні місяці відзначається День Європи  в Україні.  Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та  злагоді,будувати своє  майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.             
             Черевківська  сільська бібліотека долучилася до святкування  Дня  Європи.    
  З метою поширення знань про об’єднану Європу організована виставка відповідної тематики: «Вивчаємо Європу разом!».  
        На  виставці представлена література про різні країни Європи, про історичне минуле і сучасність, традиції та звичаї європейських   країн. Також видання з географії,словники з  іноземних мов.                                                                
Багатожанрова література письменників Європи представлена у розділі «У книжок немає кордонів». Для молодших читачів рекомендується розділ-запрошення «Читаємо дитячі твори письменників Європи». Завідуюча  Черевківським  сільським клубом Людмила Соломаха  підготувала фотоколаж  «Мистецтво Європи», який знайомить користувачів з європейською культурною спадщиною.                                                                 
             Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас. І такі  Дні і  пізнавальні заходи  спонукають поважати своїх сусідів,пізнавати їх світ,традиції,культуру,виховують почуття миролюбства,толерантності,добра та взаєморозуміння  до людей різних народів,поглядів,переконань.                    
Після скасування карантинних обмежень у бібліотеці-кожен відвідувач зможе  скористуватись виставковим матеріалом,знайти необхідну літературу про різні країни Європи та художні твори європейських авторів.

Анжела Коломієць, бібліотекар Черевківської сільської  бібліотеки - філіалу                                                       

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.