четвер, 14 травня 2020 р.

Святкуємо День Європи



День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
Рішення щодо відзначення 9 травня Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер.
У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи залучилися держави-кандидати на вступ до ЄС. У цих країнах святкування набуло певного політичного забарвлення і було спрямоване на формування громадської думки стосовно підтримки вступу до Євросоюзу. Проводилися регіональні конференції та круглі столи; публічні дебати, виступи на телебаченні та радіо громадських діячів; широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія; культурно-розважальні програми та спортивні змагання тощо.
Основна ідея – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у "Європейському домі".
В Україні День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від          19 квітня 2003 р. відзначається  щорічно у третю суботу травня, починаючи з 2003 року. У 2020 році День Європи в Україні припадає на 16 травня. Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні само-          ідентифікації України як європейської держави, причетної до європейських традицій і цінностей.
До святкування Дня Європи за сприяння начальника відділу культури, молоді та спорту Миргородської райдержадміністрації Наталії Василівни Халдай долучилися й працівники відділу обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки.
 Щоб розкрити найцікавіші історичні, культурні, пам’ятні та найвизначніші місця країн Європи, познайомити з її видатними пам'ятками архітектури, мистецтва, культури та природи  у читальній залі бібліотеки відкрилась книжкова виставка «Золоті легенди Старої Європи».



 Провідний бібліограф Маргарита Каймакова  представила на ній книги та періодичні видання, які дають можливість перевірити свої знання про країни Європейського континенту.
Задля виховання у молоді шанобливого ставлення до історії, культури, традицій інших країн та сприяння налагодженню й укріпленню зв’язків між українцями та європейськими народами провідний бібліотекар Людмила Ігольніцина запросила користувачів юнацького абонемента здійснити віртуальну подорож країнами Європи за допомогою книжкової виставки «Казкова Єврокнига». 


Тут запропоновано кращі художні твори класиків та сучасних зарубіжних авторів.


Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
відділу обслуговування Миргородської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.