пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

Тюльпаном чорним пам'ять пророста



   Під такою назвою була проведена літературна година в Солонцівському будинку культури  з нагоди чергової річниці виведення військ з Афганістану.
         Наше покоління пам’ятає  про страшні події Афганської війни.
15 лютого  1989  року   завершився вивід радянських військ з Афганістану. З шістсот двадцяти тисяч радянських військовослужбовців – учасників афганської війни 1979 – 1989 років  - сто п’ятдесят тисяч загальної кількості становили  громадяни України. Багато воїнів – афганців залишилися живими. Вони повернулися до рідного дому. Багато з них нагороджені орденами і медалями. Для кожного з них нагороди є незабутньою пам’яттю про суворі дні війни, вірність військовому обов’язку. Удвічі  більше українських ветеранів Афганістану померли післявоєнний час від хвороб і наслідків бойових поранень. При виконанні свого військового обов’язку вони проявили велику мужність і відвагу.
         До цієї пам’ятної дати в сільській бібліотеці організовано відкритий перегляд літератури  «Афганська війна очима сьогодення» література перегляду  акцентує увагу на важких, жахливих буднях війни.
   Пам'ять про померлих у тій «чужій війні» буде вічно жити в серцях людей.

                                         Любов Шевченко, директор Солонцівського СБК

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.